Policajti v Bratislave zadržali vodiča! „Natrela“ ho spolujazdkyňa!
09 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Policajti z diaľničného oddelenia Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) v Bratislave na Domkárskej ulici zastavili podozrivo jazdiaceho vodiča – auto 34-ročného Imricha sa pohybovalo bez rozsvietených svetiel. V aute okrem neho sedela aj spolujazdkyňa.

Vodič sa chcel vyhovoriť čisto na spolujazdkyňu, no tá policajtom prezradila, že drogy užili spoločne. Aj vodič bol preto zadržaný a vyšetrenie požitie drog preukázalo. Následne ho previezli na policajný útvar, kde policajti vykonali ďalšie potrebné úkony. Zákon hovorí o prísnych trestoch, ktoré hrozia za prechovávanie drog.

„Natrela“ ho spolujazdkyňa

Správanie vodiča vykazovalo známky požitie omamných a psychotropných látok, musel sa teda podrobiť dychovej skúške na zistenie alkoholu. Ten sa však nepotvrdil. Keď sa ho policajti opýtali, či pred jazdou užil nejaké drogy, odpovedal, že on nič neužil, zato jeho spolujazdkyňa áno. Tá však policajtov informovala, že pervitín užili spoločne.

„Následne vodič uviedol, že má pri sebe iba ,,prázdne pumpy“ a v jednej má kĺbovú výživu. Po chvíli však vybral z vrecka zatavené injekčné striekačky spolu s bielym práškom,“informuje facebooková stránka Polícia SR – Bratislavský kraj.

Kvôli podozreniu z prechovávania omamných a psychotropných látok policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a previezli ho do nemocnice, kde sa podrobil vyšetreniu. To u neho preukázalo požitie metamfetamínu, amfetamínu a THC a následne bol prevezený na policajný útvar, kee došlo k vykonaniu ďalších procesných úkonov.

Rýchla správa! ODOR sa vzdáva funkcie v NBS!
Viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor akceptoval ponuku prezidentky a k 14. máju sa vzdáva svojej funkcie, aby prijal jej poverenie viesť vládu odborníkov. TASR o tom informovali z NBS. "Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Čo hovorí Trestný zákon

O prechovávaní omamných látok hovorí § 171 v dvoch bodoch. „Kto neoprávnene prechováva pre vlastnú potrebu omamnú látku, psychotropnú látku, jed alebo prekurzor, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. Odňatím slobody až na päť rokov sa páchateľ potrestá, ak neoprávnene prechováva pre vlastnú potrebu omamnú látku, psychotropnú látku, jed alebo prekurzor vo väčšom rozsahu,“ uvádza zákon.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik