Sólymos: Maďarská konzervatívna platforma PODVIEDLA svojich spojencov a spolustraníkov
08 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda platformy Most-Híd László Sólymos v strane Aliancia na svojom facebooku reagoval na oznámenie poslanca Národnej rady SR Györgya Gyimesiho, ktorý predtým potvrdil, že kandiduje zo 150. miesta na kandidátke Aliancie.

Sólymos uviedol, že to pre neho znamená, že SMK (MKP) poviedla svojich spojencov a spolustraníkov. Maďarská konzervatívna platforma strany podľa Sólymosa najprv poprela a tajila, že s Gyimesim rokuje, teraz zase tají to, že sa s ním dohodla. Sólymos píše, že predseda SMK členom Aliancie na republikovom predsedníctve oznámil, že rokovania s bývalým poslancom hnutia OĽaNO stále prebiehajú.

Sólymos sa pýta, aká je v tejto situácii záruka na to, že predseda strany a člen platformy SMK akceptuje fakt, že medzi platformami strany, ktorej predsedá, v tejto otázke „nie je a ani nebude zhoda a dohoda“.

Aká je záruka na to, že Krisztián Forró kandidátnu listinu do parlamentných volieb, aj za cenu rozbitia strany, nepredloží v rozpore s organizačným poriadkom a stanovami strany?,“ pýta sa ďalej Sólymos.

Ak sa tak stane, môže podľa Sólymosa Gyimesi počítať aj s druhým miestom, pretože podľa neho on sám na takej kandidátnej listine, o ktorej nerozhodne Aliancia, ale „úzka skupina v rámci strany či platformy“ určite nebude.

Gyimesi oznámil, že dosiahol dohodu s Maďarskou konzervatívnou platformou Aliancie v slovenskom rozhlase. Zároveň odmietol, že by jeho kandidatúra mala rozložiť stranu Aliancia.

Ak bude GYIMESI na kandidátke Aliancie, niektorí členovia odídu
Pokiaľ ide o možnú účasť poslanca Národnej rady SR Györgya Gyimesi na kandidátke strany Aliancia, Gyimesi potvrdil, že rokovania o tom stále prebiehajú. Jeho účasť sa nepozdáva časti členov Aliancie, ktorí deklarujú, že v prípade kandidatúry... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme