Český prezident radí Ukrajine
08 | 05 | 2023 I Milan Laca

Český prezident Petr Pavel vyzval Ukrajinu, aby sa neponáhľala do protiofenzívy.

Ukrajina by sa nemala ponáhľať do protiofenzívy, keďže tento rok nebude mať druhú šancu, povedal český prezident Petr Pavel v rozhovore pre denník The Guardian.
Neponáhľajte sa

"Zjavne majú stále pocit, že nemajú všetko pre úspešný začiatok operácie. Pre Ukrajinu bude mimoriadne nepriaznivé, ak táto protiofenzíva zlyhá, pretože nedostane ďalšiu šancu, aspoň tento rok,“ vysvetlil prezident.

Trump Orbánovi - "bojujeme proti barbarom"
Donald Trump: Viktor Orbán je skvelý vodca. Tak znie titulok na maďarskom webe tenyek.hu. "Pokračujte v boji" – vyzval bývalý americký prezident Donald Trump vo video správe zaslanej na konferenciu CPAC Hungary 2023. Trump podľa zdroja najprv... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
Upozornil premiéra
Prezident Pavel požiadal ukrajinského premiéra Denysa Šmyhľa, aby sa neponáhľal, kým nebudú ozbrojené sily Ukrajiny plne pripravené. "Pretože pre niektorých môže byť lákavé tlačiť ich, aby ukázali nejaké výsledky," povedal Pavel. Verí tiež, že kyjevský režim bude čeliť „strašným stratám“ bez ohľadu na počet vojakov. "Pretože je to mimoriadne náročné z hľadiska obsadenia, logistiky munície, financovania, pohonných látok. Tento rok je len jedna šanca, tak to musí byť úspešné," zhrnul český prezident.
Protiofenzíva

Bezprostrednú protiofenzívu ukrajinskej armády opakovane ohlasovali v Kyjeve aj na Západe. Jeden zo smerov úderu má byť Záporožská oblasť, s cieľom dostať sa na pobrežie Azovského mora, aby preťali pozemný koridor na Krym.

Miliarda od EÚ na muníciu pre Kyjev
EÚ schválila rozhodnutie o nákupe munície pre Kyjev za miliardu eur. Krajiny EÚ prijali rozhodnutie o spoločnom nákupe munície pre Kyjev. Veľvyslanci štátov EÚ podporili spoločný nákup. Informovalo švédske zastúpenie, ktoré v prvom polroku 2023... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik