Slovenská potravinová inflácia je o takmer polovicu vyššia ako priemer EÚ
09 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Potraviny, predávané na Slovensku sú zasiahnuté obrovskou cenovou infláciou. Predseda parlamentného výboru pre poľnohospodárstvo jaroslav karahuta informuje na sociálnej sieti, že "ceny potravín na Slovensku narástli o 29 percent a potravinová inflácia je jedna z najvyšších v EÚ a je o 45 percent vyššia, ako je priemer EÚ".

Podľa posledných informácií je inflácia u potravín v rámci EÚ na úrovni 20percent.

Štvrtinu príjmov dávame na obživu

"Ten skutočný problém ,prečo sa z potravín stála v poslednom období téma číslo je v tom, že podiel výdavkov z príjmov rodín na potraviny ja na úrovni neuveriteľných 25 percent a po Rumunsku je to najviac v celej EÚ. Spolu s nákladmi na bývanie, tak z príjmov našich rodín na bývanie a potraviny odchádza viac ako 50 percent ríjmov občanov." Konštatuje poslanec Karahuta. 

Toto vládu nezaujímalo

"Potravinová inflácia postihuje všetkých na Slovensku, ale hlavne tie najzraniteľnejšie sociálne slabšie vrstvy obyvateľstva a hlavne rodiny s nízkym príjmom." dodáva poslanec.

"Káčer zarezal gazdu"
Majster mystifikácií. Majster v popieraní samého seba. Igor Matovič sa zas na sociálnej sieti "retušoval". Nikto sa nedokáže prezliecť tak často a tak rýchlo, ako človek, ktorý si "nepamätá" svoje činy a výroky. O svojich pobočníkoch a... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik