Milan Kuriak informuje o vážnej a nebezpečnej téme všetky matriky na Slovensku!
07 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Poslanec Milan Kuriak (OĽaNO), informuje na sociálnej sieti o vážnej a nebezpečnej téme. Zároveň dodáva, že v uvedenej veci vyzval všetky matričné úrady na Slovensku a žiada o spätnú väzbu, či matriky informáciu od neho obdŕžali. Občanov mal informovať aj prostredníctvom tlačovej správy!

"Ako muža a ženu ich stvoril," je názov poslanca Kuriaka (OĽaNO) na sociálnej sieti...

Kuriak ubezpečuje na sociálnej sieti, že sa tejto problematike bude aj naďalej aktívne venovať, aj keď ho to stojí veľa síl, času, trpezlivosti, odvahy a energie.

Prosí o spätnú väzbu, či matriky obdržali od neho informáciu, ktorá malá dôjsť v e-mailoch.

Nakoľko ide podľa Kuriaka o vážnu a nebezpečnú tému informujem o svojich ďalších krokoch a zverejňuje odpoveď na jeho podanú interpeláciu, na ešte pred pár hodinami povereného ministra zdravotníctva SR a zároveň povereného predsedu vlády SR E. Hegera vo veci platnosti a vykonateľnosti štandardných postupov pre diagnostiku a komplexný manažment zdravotnej starostlivosti o dospelú osobu s transsexualizmom (F64.0) v spojení s odborným usmernením Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky na zjednotenie postupov poskytovania zdravotnej starostlivosti ku zmene pohlavia pred vydaním lekárskeho posudku o zmene pohlavia osoby administratívne evidovaného v matrike.

Z odpovede povereného ministra podľa Kuriaka jasne vyplýva, že odborné usmernenie nie je účinné a teda zmeny na matrikách v zmysle toho usmernenia (resp. štandardov) sa vykonávať nemôžu.

Verí, že ani jeden matričný úrad nebude vykonávať úradné zmeny pohlavia na matrikách.

Následne skopíroval do príspevku na sociálnej sieti aj celý obsah tlačovej správy, ktorý je totožný s jeho vyjadrením, len je napísaný v inej osobe.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik