Až Česi si všimli pre Slovensko výnimočne historický okamih
07 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Prvý premiér maďarskej národnosti? Na čele slovenskej úradníckej vlády má byť Ódor" Konštatuje český spravodajský server novinky.cz.

Slovensko bude mať po prvýkrát v histórii úradnícku vládu. A na jej čele by mal stať 46-ročný Ľudovít Ódor. Súčasný viceguvernér centrálnej banky by bol prvým ministerským predsedom maďarskej národnosti.

Súhrn zo zahraničného pohľadu

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (Demokrati) požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odobratie poverenia a hlava štátu vymenuje úradnícku vládu. O to, že mal úradnícky kabinet viesť práve Ódor, informoval podľa serveru novinky.cz web sme.sk.

Toto sa ešte nikdy nestalo

Rodák z Komárna patrí bezpochyby medzi najúspešnejších občanov Slovenskej republiky maďarskej národnosti. V minulosti bol napríklad poradcom premiérky Ivety Radičovej av súčasnosti zastáva post viceguvernéra Národnej banky Slovenska.

V minulosti malo Slovensko niekoľko ministrov maďarskej národnosti a Béla Bugár bol podpredsedom slovenského parlamentu, ale na čele slovenskej vlády ešte Maďar nikdy nestál. Pripomínajú novinky.cz.

Totálny debakel v dôveryhodnosti tých "samodôveryhodných"
Zverejnila ho televízia Markíza v relácii Na telo. V momente, keď sa zjavil, jednému z diskutujúcich, Jurajovi Šeligovi, doslova zabehlo. Niet sa čo čudovať, prichádza totiž moment prebudenia. Prieskum pripravila agentúra Focus. Matovičovi... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik