Všetci ste hlupáci, len ja som... Biden
07 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Na USA sa valí pohroma za pohromou – vďaka prezidentskému systému to má vo veľkej miere na svedomí práve 80-ročný Joe Biden. Ani jeho vek, ani všetko dianie mu však nebránia, aby sa opätovne uchádzal o prezidentský úrad.

Hoci má Biden cez 80, sám sa cíti byť múdrejší a tiež verí, že je čestný a efektívny. USA počas jeho vlády však vyvolávajú napätie v rôznych častiach sveta, okrem iného aj provokáciami Číny, pričom im hrozí bankrot. Jeho možný vyzývateľ Donald Trump je mladší len o štyri roky, no vyhlásil, že konflikt na Ukrajine by ukončil do 24 hodín.

Nie je starý, je múdry

„Nadobudol som sakra veľa múdrosti a viem viac ako drvivá väčšina ľudí,“povedal nedávno Biden v televízii MSNBC  v prvom rozhovore po tom, ako oficiálne spustil svoju kampaň. Ak by ho Amerika zvolila znovu, druhé funkčné obdobie by skončil vo veku 86 rokov.

„Som skúsenejší ako ktokoľvek, kto sa kedy uchádzal o tento úrad. A myslím si, že som dokázal, že som čestný a zároveň efektívny,“ povedal v rozhovore. Jeho vek pritom mnohí voliči považujú za jeho hlavný hendikep. Predpokladá sa, že jeho vyzývateľom bude Donald Trump, ktorý je len o štyri roky mladší.

Stratila Čína tvár?
Stratiť tvár v Číne znamená hlboké poníženie. O človeku to svedčí, že nie je schopný dodržať slovo. Pelosiovej návšteva v Taiwane a čínska (ne)reakcia na ňu spôsobila, že svet si síce na chvíľku asi oddýchol od veľkého očakávania, no na druhej... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Napätie, napätie, napätie

Odkedy sa Biden ujal moci, jeho domovina „rinčí zbraňami“ ďaleko viac, ako počas vlády jeho predchodcu.

Stupňuje sa napätie okolo Taiwanu, ktorý napriek nesúhlasu Číny v auguste 2022 navštívila Nancy Pelosiová, šéfka americkej Snemovne reprezentantov a po nej na Taiwane pristálo niekoľko ďalších kongresmanov. Čína však určite nemieni stratiť tvár a na tieto provokácie si bude pamätať.

Americký politológ, profesor Harvardskej univerzity Joseph Nye pre čínske noviny „Global Times“. Čína je podľa experta príliš veľká na to, aby ju USA zmenili alebo kontrolovali. No aj Spojené štáty sú príliš veľké na to, aby ich ČĽR prevzala pod kontrolu.

„Jediný spôsob, ako sa môžeme navzájom zničiť, stať sa hrozbou pre existenciu toho druhého, ak sa dostaneme do vojny,“ povedal Nye.

Pod vedením Bidena hrozí USA bankrot

Ministerka financií USA Janet Yellenová nedávno informovala, že hoci presný deň bankrotu USA nie je známy, čakanie na zvýšenie dlhového stropu by mohlo vážne poškodiť americkú ekonomiku. Ak sa podľa nej dlhový strop čoskoro nezvýši, môže dôjsť k bezprecedentnému zlyhaniu americkej vlády. To by mohlo uvrhnúť globálnu ekonomiku do krízy.

Spojeným štátom hrozí už o mesiac bankrot
Ministerka financií USA Janet Yellenová podľa rakúskeho verejnoprávneho webu orf.at varovala, že vláda USA by mohla v spore o dlhový strop čoskoro zlyhať a to by znamenalo štátny bankrot už po 1. júni. Finančné rezervy podľa nej v prípade zázraku... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Trump by ukončil aj konflikt na Ukrajine

Britskému politikovi Nigelovi Farageovi sa zveril exprezident USA a opätovný nádejný kandidát na tento post Donald Trump so sebavedomím vyhlásením. "Po opätovnom zvolení do funkcie prezidenta budem schopný ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín." Keď bude zvolený za prezidenta, nebude pre neho problém ukončiť konflikt.

„Túto vojnu ukončím behom jedného dňa. Bude to trvať 24 hodín. Dobre poznám Zelenského, dobre poznám Putina." Hovorí Trump a dodáva, že podiel na tom, čo sa deje, majú peniaze a armádou. „Táto dohoda by bola jednoduchá,“ povedal Trump Farageovi.

Donald Trump a Viktor Orbán, foto: Getty Images | Po návrate Trumpa volá aj Viktor Orbán, maďarský premiér

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Trump: Vojnu na Ukrajine by som UKONČIL DO 24 HODÍN!
Vojna sa musí zastaviť! Bývalý prezident Donald Trump povedal Nigelovi Farageovi, že po opätovnom zvolení v roku 2024 bude schopný ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín, informuje Breitbart. Na Trumpa sa obrátil aj Orbán: "Vráťte sa, urobte Ameriku... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik