Čaputová zagratulovala Karolovi III.
06 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zagratulovala britskému kráľovi Karolovi III. ku korunovácii a pozvala ho na návštevu Slovenska. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Čaputová dodala, že kráľ vníma Slovensko veľmi pozitívne.

"Včera sme sa v Buckinghamskom paláci zúčastnili na slávnostnej recepcii na pozvanie kráľa pri príležitosti jeho korunovácie. Bola príležitosť kráľovi zagratulovať ku korunovácii v mene Slovenska. Veľmi živo, tak ako vždy keď sa stretneme, na Slovensko reaguje, pamätá si návštevu Slovenska. Má veľmi pozitívne nastavenie k Slovensku, tak som zopakovala pozvanie do nasej krajiny," doplnila prezidentka vo vyjadrení pre slovenské médiá v Londýne, kde sa zúčastňuje na oslavách korunovácie.

Hlava štátu hovorila počas recepcie aj s ďalšími členmi kráľovskej rodiny, ako aj s mnohými hlavami štátov, najmä tých európskych. "Počas slávnostnej recepcie podávanej kráľom Karolom III. v Buckinghamskom paláci som mala možnosť rozprávať sa aj s Catherine, princeznou z Walesu, či ďalšími lídrami a líderkami štátov, ktorí sú našimi partnermi."

Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

Slovensko vnímajú podľa nej pozitívne, pokiaľ ide o postavenie a pozíciu pri ochrane ľudských práv, hodnoty právneho štátu či pomoc Ukrajine. "Toto boli témy, ktoré rezonujú. Aj keď viem, že doma máme množstvo problémov, z vonkajšieho pohľadu je Slovensko veľmi pozitívne hodnotené a je mi cťou ho reprezentovať aj pri tejto príležitosti," uviedla prezidentka. 

"Už o pár hodín nás spolu s mojím partnerom Jurajom čaká slávnostný ceremoniál korunovácie nového kráľa a kráľovnej, ktorá je celosvetovou spoločenskou udalosťou," uzavrela Čaputová.

Šutaj Eštok: Z KRÁĽOVSKEJ RECEPCIE SA PREDSA NEODCHÁDZA (VIDEO)
Prezidentku viac zaujíma recepcia u kráľa ako vlastní občania! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Hlasu - SD Matúš Šutaj Eštok. Je to aj JEJ vláda Na Slovensku sa Hegerova vláda poskladala ako domček z kariet a máme tu hlbokú... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik