Postrelený MEDVEĎ sa už pri Višňovom nenachádza
06 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Začiatkom mája sa rozšírila správa o tom, že neďaleko obce Višňové v okrese Žilina útočil medveď. Lesník s poľovníkom vtedy dohľadávali postreleného diviaka a pri tom vyrušili zrejme odpočívajúceho medveďa. Stalo sa tak v remízke na hranici Predného a Zadného poľa.

Obhliadka lokality

Medveď na oboch mužov zaútočil, pričom poľovník na šelmu vystrelil. Obaja muži boli ošetrení vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, pričom jeden z nich zostal v nemocnici na pozorovanie.

O najnovšom dianí v tomto prípade informoval denník Aktuality.sk.

3. mája členovia Zásahového tímu pre medveďa hnedého vykonali obhliadku lokality. Pri obhliadke bola súčinná Poľovnícka spoločnosť Vrchy a využité boli aj tri poľovne upotrebiteľné psy.

Po príchode na lokalitu Predné pole boli členovia rozdelení na tri skupiny, obhliadka sa začala na mieste útoku. Prehľadávaná bola najskôr celá remízka, v okruhu 700 metrov od miesta útoku. Po dohľadávaní tejto lokality sa skupiny presunuli do okolitých lesných porastov, rúbanísk a mladín smerom k hrebeňu. Západosibírske lajky počas dohľadávky prešli trasu cca 15 kilometrov,“ opísal priebeh dohľadávania Jaroslav Slašťan, veliteľ zásahu a vedúci Zásahového tímu Juh.

Unikátne operačné stredisko v žilinskej nemocnici
Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline úspešne predĺžili do krčnej chrbtice 18-ročného pacienta pred tromi rokmi implantovaný špeciálny hrudný a driekový fixátor. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej zdravotníci zachránili... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nové stopy neobjavili

Vedúci nového tímu Západ Zásahového tímu Marek Veverica dodal, že počas prvej obhliadky miesta, ktorá prebehla už v deň útoku, bol nájdený medvedí trus a stopy. Hmotnosť medveďa bola podľa Vevericu odhadnutá na asi 120-130 kilogramov. „Počas druhého dohľadávania sme žiadne nové, resp. čerstvé stopy medveďa neobjavili. Sme presvedčení, že ak aj došlo počas útoku k postreleniu medveďa, nebolo jeho zranenie smrteľné ani vážne. Ďalšie dohľadávanie z tohto dôvodu považujeme za bezpredmetné,“ konštatoval Veverica.

Členovia tímu si myslia, že postrelený medveď sa už v lokalite nenachádza, ale dodali, že v okolí sa môžu vyskytovať iné medvede, pričom stret s nimi by mohol potenciálne predstavovať určité riziko.

Slasťan doplnil, že Zásahový tím bude situáciu ďalej monitorovať v súčinnosti so samosprávou a príslušným poľovným revírom.

Budajov rezort má vysvetlenie! Žiadni vlci pred nemocnicou v Brezne neútočili!
Jelenicu pred nemocnicou v Brezne nenapadli vlci, zrazilo ju auto. Situáciu preveril priamo na mieste člen stráže ochrany prírody. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. STAČILO PÁN BUDAJ! O stredajšom... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik