Washington odmieta účasť na atentáte na Putina
04 | 05 | 2023 I Milan Laca
Biely dom tvrdí, že USA nie sú zapojené do útokov dronov na Kremeľ.

USA nie sú zapojené do útokov dronov na Kremeľ a nevedia, kto bol za nimi. 

Nevieme...
Spojené štáty nie sú zapojené do útokov bezpilotných lietadiel na Kremeľ a nemajú vedomosť o tom, kto je za týmito útokmi, povedal John Kirby, koordinátor pre strategickú komunikáciu v Národnej bezpečnostnej rade Bieleho domu. Poznamenal, že vyhlásenia, vyslovené v Ruskej federácii o údajnom zapojení Washingtonu do útokov na Kremeľ považuje za "smiešne".
Nemáme s tým nič
"Spojené štáty s tým nemajú nič spoločné. Naozaj nevieme, kto za tým stojí a snažíme sa získať čo najviac informácií. Úprimne povedané, jednoducho nevieme, čo sa tam stalo, “ zdôraznil hovorca Bieleho domu. Kirby tiež odpovedal na otázku, či USA považujú ruského prezidenta Putina  za legitímny cieľ útokov dronov. "Nepodporujeme útoky na jednotlivých vodcov," povedal vysoký americký predstaviteľ.
 
Útok na Kremeľ - NOVÉ informácie. Divadlo? VRAJ NIE!
Rusi tvrdia, že sa Ukrajinci pokúsili spáchať dronový atentát na kremeľského vládcu Vladimíra Putina. Tento pokus bol podľa Rusov zmarený a Rusi dali najavo, že odpovedať po svojom. Ukrajinci tvrdia, že v Kremli sa toho deje asi naozaj veľa, ale... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Diana Zaťková
Kremeľ obviňuje

Kremeľská tlačová služba vyhlásila, že kyjevský režim sa pokúsil zaútočiť na rezidenciu prezidenta Vladimira Putina, pričom boli zlikvidované dva drony. Volodymyr Zelenskyj odmietol priznať zodpovednosť Ukrajiny za pokus o útok.Putinov hovorca Dmitrij  Peskov vyhlásil, že údaje o zapojení Ukrajiny a USA do útoku poskytla ruská tajná služba. Podľa neho je veľmi dôležité, aby Washington pochopil, aká nebezpečná je takáto priama účasť v konflikte.

Aj ukrajinský minister odmieta 
Ukrajinský minister obrany Alexej Reznikov účasť Kyjeva na útoku na Kremeľ nepotvrdil ani nevyvrátil s tým, že ak chce Kremeľ niekoho obviňovať, nech „obviňuje sám seba“, píše Washington Post. Podľa článku Reznikov "priamo nereagoval na obvinenia Kremľa, že Ukrajina sa pokúsila zavraždiť Putina." „Ak sa niektorí predstavitelia Kremľa pokúsia niekoho obviniť, môžu si za to sami,“ povedal denníku ukrajinský minister.
 
Ukrajinská ofenzíva sa vraj začala (VIDEO)
Akcie ozbrojených síl Ukrajiny južným smerom možno považovať za začiatok protiofenzívy. Pre televíziu CNN to vyhlásil zástupca šéfa ukrajinskej regionálnej rady Chersonskej oblasti Jurij Sobolevský. Konkrétny termín začiatku ofenzívy ukrajinskej... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme