Mazurek: Zahrávate sa tu s ohňom, budeme ako v Severnej Kórei (VIDEO)
04 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Hnutie Republika bije na poplach. Tentokrát pri novele trestného zákona, ktorú parlament posunul do druhého čítania. Milan Mazurek dokonca tvrdí, že odporcovia povinného očkovania, či kritici lekárov a novinárov môžu skončiť vo väzení.

Podľa Mazureka je novela Trestného zákona šialená, pretože kým škoda do 500 eur nie je trestným činom, kritika, či zverejnenie mena podvodníka, bude trestným činom. Tím právnikov podľa Mazureka priamo navádza na páchanie napríklad aj drogovej trestnej činnosti. Kto mohol za takýto návrh zákona zahlasovať?

Zrekapitulované Mazurekom

„Parlament včera posunul do druhého čítania šialenú novelu Trestného zákona, ktorá napríklad radikálne znižuje tresty za korupciu, pri škode do 500 eur nepôjde o trestný čin,“ upozorňuje Mazurek.

Boj proti extrémizmu

 Extrémizmom bude podľa Mazreka takmer všetko.

„Vrátane kritiky človeka za postihnutie, ktoré ani nemá! Stačí domnienka. Kritizovať skorumpovaného lekára alebo novinára bude trestné, ako údajné šírenie nenávisti. Zverejnenie údajov o človeku, ktorý vás oklamal, podviedol, týra zvieratá alebo čokoľvek iné, bude trestným činom. Vyzývať na nepodrobenie sa povinnému očkovaniu bude trestané väzením. Za tričko s Putinom väzenie,“hovorí Milan Mazurek.

Počas núdzového stavu na Slovensku dochádzalo k obmedzovaniu základných práv a slobôd
"V období uplatneného núdzového stavu de iure v podmienkach Slovenskej republiky od roku 2020 dochádzalo, v niektorých prípadoch, k obmedzovaniu základných práv a slobôd (ľudských práv a základných slobôd) a ukladaniu povinností nad rámec právnej... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Kradnite, fetujte, len poslúchajte režim

„Ak ste zlodej, ktorý ukradne babke dôchodok, po novom to bude len priestupok, pretože pán Karas vám hovorí, že ak je to do 500 eur, nie je to závažný zločin. Tak kradnite veselo ľudia, veď to má rovnakú hodnotu, ako napríklad močenie na verejnosti, alebo porušovanie nočného kľudu,“ rozčuľuje sa Mazurek a žasne, čo vytvorilo kolégium právnikov.

Ako dopadlo hlasovanie

Zo 143 hlasujúcich poslancov, proti boli nezaradení: Beluský Martin, Ďurica Ondrej, Kočiš Eduard, Kotleba Marek, Krupa Peter, Mazurek Milan, Medvecký Andrej, Mizík Stanislav, Suja Miroslav, Sulanová Magdaléna, Urban Miroslav a Vorobelová Slavěna.

Traja -Remiášová Anna (Nezaradená), Hambálek Augustín,  Kondrót Maroš (Smer-SSD) sa podľa výpisu z hlasovaní NR SR, hlasovania zdržali.

 

Reprofoto z NR SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik