Andrej Danko: Spájame sa, aby žiaden hlas neprepadol (VIDEO)
04 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Keď sa predseda SNS Andrej Danko na sociálnych sieťach „pochválil“, že letí do Bruselu, mnohým asi napadlo, že sa ide stretnúť s Miroslavom Radačovským, slovenským europoslancom a predsedom strany Slovenský patriot. Mýlili sa. Nešlo len o obyčajné stretnutie.

Vo videu obaja lídri potvrdili spojenie sa pod hlavičkou Slovenskej národnej strany. Aj Slovenský patriot, aj SNS majú rovnaký hodnotový základ, ktorý bude dôležitý nie len v najbližších parlamentných voľbách, ale aj vo voľbách do Európskeho parlamentu. Obaja vyzdvihli prítomnosť pokračovateľov v pronárodnej politike v mladých ľuďoch, ktorí so stranou Slovenský patriot do SNS prichádzajú. Andrej Danko tiež pripomenul, že v najbližších voľbách nesmie prepadnúť žiaden národný, sociálny, či kresťanský hlas.

Rozdelená spoločnosť

Radačovský potvrdil záujem jeho strany pomôcť tejto „zvláštnej politickej scéne“. Tá slovenská je rozdelená na proslovenskú a inú.

„Nebudem priamo hovoriť, na akú, ale ideológia liberalizmu je len takzvaným liberalizmom,“hovorí Radačovský a pripomína, že liberalizmus nie je na prospech ekonomických záujmov Slovenska a ani na prospech medzinárodných vzťahov Slovenska. Tie podľa Radačovského musia byť mierové.

Rovnaký základ

„Strana Slovenský patriot prijala pozvanie predsedu SNS, aby sme sa zúčastnili budúcich volieb na kandidátke tejto strany. Rozhodli sme sa, že v záujme cieľov, ktoré je nevyhnutne potrebné dosiahnuť, je vhodné a potrebné, aby sme sa takýmto spôsobom spojili,“povedal Radačovský a vyzdvihol historickú úlohu SNS.

Tá sa podľa neho spájať s nikým nepotrebuje, ona spája už len svojim názvom a záujmom strany Slovenský patriot je, aby aj SNS bola do parlamentu zvolená, keďže je postavená na kresťanských a moderných európskych hodnotách. V tom vidí hlavný dôvod toho, prečo strana Slovenský patriot prijala ponuku SNS. Radačovský verí, že so SNS zastavia to, čo nie je dobré pre Slovensko.

Na kandidátnu listinu ponúkajú mladých ľudí, ktorí nemajú kontakty na bývalých, ani súčasných politikov. Sú podľa jeho tvrdenia odborne zdatní a očakáva sa od nich plnenie úloh, ktoré sú na prospech Slovenska rovnako na domácej politickej scéne, tak aj v európskych štruktúrach. Tam by mali kandidovať ľudia, ktorí chcú obhajovať záujmy Slovenska ako národného štátu v EÚ, ktorej princípom sú práve vzájomne spolupracujúce národné štáty a upozornil na niektoré neprijateľné snahy v EP.

Mimoparlamentná SNS sa dohodla na volebnej spolupráci
Mimoparlamentná SNS sa dohodla na volebnej spolupráci s mimoparlamentnou stranou Slovenský patriot, ktorá prijala ponuku individuálnej kandidatúry na kandidátnej listine národniarov. Predsedovia strán Andrej Danko a Miroslav Radačovský o tom... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Európsky hlas v slovenskom parlamente

Andrej Danko pripomenul, že ako predseda NR SR vyvíjal snahy, aby europoslanci mohli prehovoriť aj v rámci slovenského parlamentu. Radačovského práci vyjadril úctu, pretože „ste jeden z mála europoslancov, ktorí nepodliehajú lobistickým tlakom“nezabúda, odkiaľ do Bruselu prišiel.

„Je pre mňa veľká česť, že sme sa dnes dohodli na spolupráci a verím, že parlamentné voľby sú prvý krok. Čakajú nás aj eurovoľby a ľudia, ako pán Radačovský tú šíria dobré meno a skutočné slovenské záujmy,“ poznamenal Danko.

Mladá krv

Danko vyzdvihol prítomnosť Adama Lučanského a Michala Radačovského zo strany Slovenský patriot, v ktorých vidí ďalšiu generáciu „pokračovateľov v boji nie len vo vzťahu k Bruselu, ale aj vo vzťahu voči krivdám, ktoré sa na Slovensku za ostatné tri roky diali“.

Hlavné motto 

„Nesmie prepadnúť žiaden národný, sociálny, kresťanský hlas. Po pánovi Tarabovi, Kuffovcoch a mnohých iných, ktorí sa k nám pridávajú som veľmi rád, že spoločne zabojujeme za to, aby na Slovensku nevznikla liberálna vláda,“ poznamenáva Danko, ktorý upozorňuje, že EP ovládajú „liberálne živly“ a to nie sú ľudia hájaci národné štáty.

Danko po niekoľkýkrát upozornil, že ak národné strany neuspejú vo voľbách 30. septembra, Slovensko bude vydané napospas liberálnym záujmom.

Milan Kuriak: Prečo sú ticho liberálne médiá a progresívna prezidentka?
Poslanec NR SR Milan Kuriak (OĽaNO) sa po včerajšom strete Igora Matoviča s agresívnymi aktivistami pýta, prečo sú ticho liberálne médiá a progresívna prezidentka. Očakáva od nich, že sa vyjadria. Zaujíma ho tiež, či toto je ich predstava... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik