Zelenskyj spochybňuje povesť USA
03 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Zelenskyj sa dodatočne naštval. Vyjadril sa k uniknutým citlivým dátam z USA. Vraj, nikto ho nijak a o ničom neinformoval. Povedal tiež, že ho prekvapil únik citlivých dokumentov americkej vlády o vojenskej situácii v jeho krajine. Správu priniesol rakúsky web orf.at.

"Nedostal som vopred žiadne varovanie z Bieleho domu alebo Pentagonu," povedal Zelenskyj pre Washington Post v rozhovore, ktorý bol dnes (miestneho času) zverejnený . Bola to "jasne nepríjemná záležitosť" a "nepriaznivá," povedal Zelenskyj pre médiá.

Asi uniklo niečo, čo skresľuje oficiálne informácie Kyjeva

Tajné dokumenty sa stali známymi prostredníctvom jednej z najvýznamnejších platforiem na sociálnej sieti Discord. Mnohé z nich sa týkali ruskej vojny proti Ukrajine – a obsahovali okrem iného informácie o stratách na oboch stranách a pozorovacích letoch NATO nad Čiernym morom.

Predpokladá sa, že za únik informácií je zodpovedný 21-ročný príslušník národnej gardy USA, ktorý bol zatknutý v apríli.

Zelenskyj o "povesti Bieleho domu a o povesti USA"

Zelenskyj pre Washington Post povedal, že incident „nie je dobrý pre povesť Bieleho domu“ a dodal: „Nemyslím si, že je dobrý ani pre povesť USA.“ Všetko, čo „informuje nepriateľa vopred“, je na škodu Ukrajiny , povedala hlava štátu. Zelenskyj nekomentoval pravdivosť tajných dokumentov USA.

USA sa nadýchli a vydýchli a nekomentovali

Hovorca amerického ministerstva obrany Pat Ryder nekomentoval Zelenskyyho vyjadrenia na CNN. Zopakoval, že USA budú naďalej „veľmi úzko“ spolupracovať s Kyjevom a ďalšími spojencami Washingtonu, aby pomohli Ukrajine brániť ich krajinu. Informuje orf.at.

Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku
Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku. Rusko vychádza z informácie zverejnenej islandským zastupiteľstvom pri zhromaždení OSN, kde sa hlasovalo o rezolúcii „Spolupráca medzi OSN a Radou Európy“. Čína ju podporila, rovnako tak aj ďalšie bývalé... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik