Ukrajinská ofenzíva sa vraj začala (VIDEO)
04 | 05 | 2023 I Milan Laca

Akcie ozbrojených síl Ukrajiny južným smerom možno považovať za začiatok protiofenzívy.

Pre televíziu CNN to vyhlásil zástupca šéfa ukrajinskej regionálnej rady Chersonskej oblasti Jurij Sobolevský. Konkrétny termín začiatku ofenzívy ukrajinskej armády, podľa neho, neoznámia. Dodal, že armáda už realizuje svoje ciele.

 Začiatok 

"V skutočnosti to, čo ukrajinské ozbrojené sily robia v našom južnom sektore, možno považovať za protiofenzívu. Ide o udržiavanie kontroly paľby, neustále ničenie vojenských cieľov a znižovanie bojaschopnosti nepriateľa," povedal Sobolevskij.  Minister obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov vyhlásil, že ozbrojené sily Ukrajiny sú pred protiofenzívou „v cieli“.

Kto chcel zabiť Putina? (VIDEO)
Pokus o atentát na Putina. Tlačová služba ruského prezidenta informovala, že Ukrajina sa pokúsila zasiahnuť Kremeľ pomocou dronov. Ruská armáda a špeciálne služby vyradili z prevádzky dva drony. Nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám. Ruský... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Milan Laca

Rusi to potvrdili

Aj podľa Jevgenija Prigožina,  zakladateľa súkromnej ruskej armády "Wagner", sa ofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny už začala. Podľa neho, pozdĺž línie, aj vo vnútri frontu zazanamenali vysokú aktivitu nepriateľských lietadiel. Navyše, vo vnútri situáciu kontrolujú bojovníci Wagnerovcov, ale po obvode nie je všetko „v najlepšom poriadku“. Prigožin zdôraznil, že ozbrojené sily Ukrajiny sa stali aktívnejšími mimo historických hraníc Ukrajiny. „Ide o vlaky, drony a tak ďalej a myslím si, že všetko už prešlo,“ dodal Prigožin. Uzavrel, že protiofenzíva ukrajinskej armády môže v blízkej budúcnosti vstúpiť do aktívnej fázy.

Ako sa skončí ukrajinská ofenzíva (podľa stránky Нейросеть)

 Aj USA hovoria o začiatku

Americký minister zahraničných vecí informoval o  plánovanej  ofenzíve Ukrajiny v najbližších týždňoch. USA vedia, že Ukrajina pripravuje ofenzívu a úspech na bojisku by mohol posunúť rokovania, ktoré by mohli vybudovať spravodlivý svet. Podľa Fox news to povedal americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken. Úspech na bojisku, je podľa neho, najlepšou a možno aj najrýchlejšou cestou k rokovaniam, ktoré prinesú spravodlivý a udržateľný mier. Americký minister sa tiež domnieva, že plány Ruska už zlyhali. Odpovedal tak na otázku, že napriek silnej medzinárodnej podpore sa situácia na bojisku na Ukrajine akoby dostala do slepej uličky.

Nekonečná pomoc USA (VIDEO)
Spojené štáty majú v úmysle čoskoro poskytnúť Ukrajine dodatočnú vojenskú pomoc pri protiofenzíve. Biely dom vyhlásil, že na tieto účely už odovzdali takmer všetko, o čo Kyjev požiadal. Ešte dáme Koordinátor pre strategickú komunikáciu v... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme