Rusom horí ďaľší sklad paliva
03 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Neďaleko Krymského mostu horí ďaľší skla paliva. Ruskú zdroje hovoria "o najvyššej závažnosti", informuje rakúsky web orf.at.

Ruský sklad pohonných hmôt pri Krymskom moste v ruskom Krasnodarskom kraji podľa gubernátora regiónu zachvátil požiar. "Toto je požiar najvyššej závažnosti," napísal dnes guvernér Veniamin Kondratyev na spravodajskej službe Telegram.

Nateraz nepoznajú, čo požiar spôsobilo

Požiar vypukol v obci Volna, okres Temryuk. „Vyvíjame maximálne úsilie, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu.“ Obyvateľom obce žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Pôvodne neboli hlásené žiadne zranenia, príčina požiaru je spočiatku nejasná.

Miesto je blízko Krymského mosta, ktorý spája pevninské Rusko s Čiernomorským polostrovom anektovaným Ruskom. Videá zverejnené na ruských sociálnych médiách ukazovali plamene a čierny dym šľahajúci z veľkých tankov označených červenou farbou ako „horľavé“. Agentúra Reuters nemohla okamžite nezávisle overiť informácie a nahrávky.

Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku
Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku. Rusko vychádza z informácie zverejnenej islandským zastupiteľstvom pri zhromaždení OSN, kde sa hlasovalo o rezolúcii „Spolupráca medzi OSN a Radou Európy“. Čína ju podporila, rovnako tak aj ďalšie bývalé... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme