Modrí vstúpili do hry
03 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TA SR

Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo nový subjekt Modrí - Európske Slovensko. Pre TASR to potvrdil člen prípravného výboru novej strany Ľuboš Schwarzbacher.

Strana požiadala o registráciu začiatkom apríla. Odovzdala 12.861 podpisov od občanov, ktoré vyzbierala za zhruba štyri týždne.         "Chceme, aby občania našej vlasti čerpali výhody projektu európskeho zjednotenia, ale zároveň chceme, aby Slovensko bolo pre tento európsky projekt prínosom," uviedol pre TASR Mikuláš Dzurinda, ktorý je jedným zo zakladateľov strany. Dodal, že o zámeroch a programových cieľoch budú verejnosť informovať o týždeň na Deň Európy.

A bude kongres

Schwarzenbacher vidí za bezproblémovou registráciou strany dôkaz o kvalite odvedenej práce. "Najbližším míľnikom na našej ceste bude ustanovujúci kongres strany, ktorý sa uskutoční v nedeľu 14. mája v Košiciach," avizoval.
Ešte začiatkom marca Dzurinda priblížil, že chcú byť stredopravou stranou konzervatívno-liberálneho typu. Hovoril o ambícii dlhodobo pozitívne ovplyvňovať vývoj na Slovensku, ale aj v Európe.

Nedovoľme, aby nám rôzni sociálni inžinieri likvidovali slovenčinu
"Slovenčina naša, krásne ty zvuky máš"... takto sa podľa hostorika Antona Hrnka cca pred 150 rokmi prihováral svojej rodnej reči V. Paulíny-Tóth. "Keď sa však človek započúva, resp. sa začíta do slovenčiny našej kultúrnej verchučky (chcel som... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme