Milan Kuriak: Prečo sú ticho liberálne médiá a progresívna prezidentka?
03 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Poslanec NR SR Milan Kuriak (OĽaNO) sa po včerajšom strete Igora Matoviča s agresívnymi aktivistami pýta, prečo sú ticho liberálne médiá a progresívna prezidentka. Očakáva od nich, že sa vyjadria. Zaujíma ho tiež, či toto je ich predstava tolerancie od tých, ktorí sa jej najviac dožadujú.

V reakcii na incident, počas ktorého účastníci pochodu za práva LGBT+ ľudí verbálne vulgárne atakovali poslanca Igora Matoviča (OĽaNO), Kuriak na sociálnej sieti informoval, že proti pretláčaniu gender ideológie zvažuje právne kroky. Je si pritom vedomý toho, že toto je len určité percento z tých, ktorí nepotrebujú svoju inakosť prezentovať verejne. Reakciu pritom očakáva nie len od prezidentky, ale aj od cirkevných predstaviteľov. Upozorňuje tiež, že toto správanie nemá nič spoločné s demokraciou.

Peklo, aké nezažil

Poslanec Matovič v utorok popoludní pri odchode z parlamentu odpovedal novinárke na pár otázok, keď sa podľa jeho slov strhlo peklo, aké mu nepripravili ani voliči ĽS NS, či Republiky. Na sociálnu sieť zavesil aj video, v ktorom ľudia hlásiaci sa k LGBT komunite, po ňom pokrikujú najvulgárnejšie výrazy.

Igor Matovič pochopil na vlastnej koži: Peklo, aké nezažil (VIDEO)
V utorok popoludní Igor Matovič (OĽaNO) na vlastnej koži pocítil porekadlo „Kto seje vietor, žne búrku“. Pri ceste z parlamentu sa do neho pustili tí, čo sa radi prezentujú, ako mierumilovní a tolerantní – účastníci pochodu na Zámockej. Predseda... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Varuje dlhodobo

„Dlhú dobu upozorňujem, prosím, niekedy aj kričím o zvyšujúcej sa agresivite, nenávisti a útokoch LGBTIQ+ komunity. Česť výnimkám, ktoré sa hanbia za netolerantných a agresívnych členov ich komunity a vôbec  neschvaľujú ich konanie,“píše na sociálnej sieti krátko po incidente Kuriak, ktorý voči propagácii LGBT+ a stupňujúcej sa neznášanlivosti zvažuje urobiť kroky. Pritom mu neprekážajú tí, ktorí neprovokujú a nepotrebujú o svojich intímnych veciach hovoriť verejne.

Facebook | Milan Kuriak (OĽANO), poslanec NR SR

Citlivá téma

„Mrzí ma, že kresťania sú ticho, slušní ľudia sú ticho, tzv. konzervatívnejšie média sú ticho, ozvú sa iba veľmi nevýrazne a na vážnosť situácie veľmi málo. Lebo pre mnohých je to citlivá téma, niektorí majú strach, ďalší nechcú zažívať posmešky a útoky od tých ktorí sa najviac dožadujú tolerancie,“ konštatuje Kuriak.

Nevynecháva ani cirkevných predstaviteľov

„Aj od samotných predstaviteľov Cirkvi očakávam viac aktivity a odvahy v postoji k tejto vážnej téme a vyhranenie sa voči pretláčaniu nebezpečnej gender ideológie do rôznych oblastí života,“nevynecháva z celej veci ani cirkev.

Iliev Bartalosovej: Kto vám zaplatil za reči proti LGBT+ ? (GALÉRIA)
Hviezdičku Máriu „Mary“ Bartalos diváci poznajú zo seriálu Oteckovia. Návštevníci kín ju mohli vidieť v snímkach Trhlina, či Backstage. Nedávno skončila s herectvom a aktuálne členom LGBT+ odkázala, že láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha a... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Nebuďte ďalej ticho

Kuriak sám odsudzuje akékoľvek násilie, no pripomína, že toto nie je tolerovateľné. Pár percent ľudí pod rúškom tolerancie podľa neho nesmie vydierať a stupňovať násilie voči väčšine slušných ľudí. „Toto, čo si dovoľujú nemá s demokraciou nič spoločné. Toto je ukážka progresivnej tolerancie,“ dopĺňa Kuriak.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik