Kto chcel zabiť Putina? (VIDEO)
03 | 05 | 2023 I Milan Laca

Pokus o atentát na Putina.

Tlačová služba ruského  prezidenta informovala, že Ukrajina sa pokúsila zasiahnuť  Kremeľ pomocou dronov. Ruská armáda a špeciálne služby vyradili z prevádzky dva drony. Nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám. Ruský prezident Vladimir Putin sa nezranil a pokračuje v práci ako zvyčajne, oznámila tlačová služba.  

Útok 

Podľa tlačovej služby a telegramovového  kanála Mash, sa útok odohral o 03:00 moskovského času. Na Kremeľ smerovali dva drony. Ruské vojenské a spravodajské orgány zostrelili drony pomocou radarových bojových systémov. Podľa Mash bol jeden z dronov zničený nad kupolou Senátneho paláca v Kremli. Úlomky, ktoré dopadli v Kremli, si nevyžiadali žiadne obete, ani materiálne škody.

Útok dronu na Kremeľ

Ukrajina účasť poprela
Hovorca prezidenta Zelenského Sergej Nikiforov vyhlásil, že o útoku na Kremeľ nemajú žiadne informácie. V komentári pre ruskú službu BBC na telegrame poprel účasť Kyjeva. "Nemáme žiadne informácie o takzvaných nočných útokoch na Kremeľ, ale ako prezident Zelenskyj opakovane vyhlásil, Ukrajina sústreďuje všetky dostupné sily a prostriedky na oslobodenie vlastných území a nie na útoky na iné ciele," povedal Nikiforov. Aj oradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Mihajlo Podoljak, odmietol účasť Ukrajiny na útoku. ako píše RIA Novosti, vyhlásil -  „Ukrajina nemá nič spoločné s útokmi dronov na Kremeľ“.
Ani USA nič nevedia

Biely dom vyhlásil, že neboli vopred varovaní pred útokom dronov na Kremeľ. Spojené štáty nedostali žiadne predbežné varovanie pred útokom dronu, ktorý sa odohral v noci 3. mája. Informovala o tom americká televízia  CNN, s odvolaním sa na predstaviteľa americkej administratívy. Dodal, že americká vláda sa v súčasnosti snaží zistiť, čo sa stalo. Ďalší predstaviteľ americkej prezidentskej administratívy povedal televíznemu kanálu CNN, že stále skúmajú tvrdenie Ruska. Zatiaľ nemôžu potvrdiť vyhlásenie Kremľa, že Ukrajina sa pokúšala zaútočiť na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Rusom horí ďaľší sklad paliva
Neďaleko Krymského mostu horí ďaľší skla paliva. Ruskú zdroje hovoria "o najvyššej závažnosti", informuje rakúsky web orf.at. Ruský sklad pohonných hmôt pri Krymskom moste v ruskom Krasnodarskom kraji podľa gubernátora regiónu zachvátil... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennikĎakujeme