Vytočený Pellegrini novinárom: Robte si svoju robotu! (VIDEO)
03 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Novinárku Denníka N na tlačovej besede strany Hlas-SD zaujímalo, či si Peter Pellegrini myslí, že nahrávky Čurillovcov sú, alebo nie sú zostrihané. Odpovedal Pellegrini, odpovedala Saková, až Petrovi Pellegrinimu „praskli nervy“ a novinárke povedal svoje.

Novinárka sa dvadsať minút „točila“ okolo nahrávok z tlačovej besedy Smeru z 20. apríla. Prišla reč na vyšetrovací tím Oblúk, ktorý zrušil minister vnútra a spôsobil tým podľa Denisy Sakovej vojnu v polícii. Po viac, ako 15-tich minútach Peter Pellegrini novinárke priamo povedal, kde vidí problém on.

To bola bomba

20. apríla na tlačovej besede Smeru-SSD Fico naznačil, že policajti spolupracujúcich obvinených inštruujú, ako majú vypovedať. "Udavači pod obrovským tlakom potom vo výpovediach hovoria úplný opak v porovnaní s tým, čo hovorili v prirodzenej, spontánnej výpovedi," zdôraznil.

Na tlačovej besede odzneli aj časti nahrávok, ktoré majú pochádzať z rozhovorov policajtov s bývalým šéfom finančnej správy Františkom Imreczem. Ten vypovedá o páchaní trestnej činnosti vo viacerých mediálne sledovaných kauzách.

Fico opätovne upozorňuje na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico opätovne upozornil na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených policajtmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Dokazovať to majú zverejnené nahrávky. Vyplýva to z jeho vyjadrení počas štvrtkovej... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Manipuluje Smer s nahrávkami?

Peter Pellegrini priznal, že natoľko nesleduje tlačovky Smeru a nahrávky tiež nie, preto nevie povedať, či sú, alebo nie sú vytrhnuté z kontextu.

„Viem, že v minulosti sa nejak ukázalo, že to bolo vytrhnuté z kontextu, teraz tie posledné neviem,“ hovorí Pellegrini, ktorý chcel dať slovo Denise Sakovej. Tú ako bývalú ministerku vnútra považuje za kompetentnejšiu. Novinárka však pokračuje tým, že pripomína tvrdenie, ako vyšetrovatelia dostali príkaz spraviť zo Smeru zločineckú skupinu a nakoniec sa ukázal úplne iný kontext, že Fico a Pellegrini sú dobrí marketéri.

Pellegrini sa vyjadril v zmysle, že problémom je skôr to, že takéto nahrávky vznikli a že policajti sa rozprávajú tak, ako sa rozprávajú. Nikomu to podľa neho nedáva ani opačný pocit, že je všetko, ako má byť. „Ten problém tam nejaký je, ale na to máme súdy a vyšetrovateľov, ktorí by mali konať,“ upozorňuje Pellegrini s tým, že vďaka tomu, že vyšetrovací tím Oblúk bol rozpustený, teraz nikto nevie povedať, kde je pravda.

O Imreczem si myslí svoje

Pellegrini si aj z toho mála, čo registruje všíma, že František Imrecze mení svoje výpovede a preto je pre neho nedôveryhodný.

„Chudák, tlačia naňho, musí im nejakým spôsobom potvrdzovať nejaké tie ich verzie. Je mi ho ľúto, že sa na to zapožičal,“hovorí Peter Pellegrini na adresu jedného z najznámejších kajúcnikov.

Politik nemá čo počúvať nahrávky

„Nech nám tu niekto preukáže, že sú pravé tie nahrávky. Ak tam páni policajti nerobia nič nekalé, tak nech to povie nejaký vyšetrovateľ, nech je to čierne na bielom,“vysvetľuje trpezlivo Peter Pellegrini. Podľa neho by Hlasu mali novinári kvitovať, že sa tým nezaoberajú, čím nevznikajú podozrenia zo snáh zasahovať do vyšetrovania.

Erik Kaliňák: Dámy novinárky, pred pravdou neujdete (VIDEO)
Nahrávky čurillovcov uznávajú aj OČTK, no dámy z Denníka N sa priamo do centrály Smeru-SSD prišli presvedčiť, že to, čo strana púšťala na svojej tlačovej besede nie je len manipulatívne zostrihané. Keď si celú nahrávku vypočuli po druhýkrát, podľa... Čítať ďalej
25 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Oblúk nemal byť zrušený

Denisa Saková reagovala na slová novinárky, ktorá ju „obvinila“ z toho, že dala za pravdu Smeru. Saková pripomenula, že keby minister Mikulec nerozpustil vyšetrovací tím Oblúk, dnes by sme vedeli, či sú vyšetrovatelia vinní, alebo nie, či Kaľavský klamal, alebo nie.

„Keby som ja rozpustila všetky vyšetrovacie tímy, ktoré vznikli za éry, kedy pán Pellegrini bol predseda vlády, tak nezostane na nás nitka suchá. Nevidela som, že by ste sa pána Mikulca pýtali, prečo rozpustil vyšetrovací tím Oblúk,“ hovorí Saková s tým, že dnes tu nemusel byť tento chaos v polícii.

Štyria vyšetrovatelia nemali byť chránení, ale podľa Sakovej postavení mimo službu, kým sa celá vec prešetrí. Zduplikovala tiež Pellegriniho slová, že Hlas s týmto nemá nič dočinenia.

Pred mikrofónom sa ešte raz prestriedali Saková s Pellegrinim, pričom redaktorka svoj agresívny prejav ospravedlňovala „dôrazným hlasom“.

Praskli mu nervy

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik