Ukrajinci odsúdili Putinov režim
03 | 05 | 2023 I Milan Laca

Rada oficiálne uznala, že Putinov režim je rasizmus.

Najvyššia rada Ukrajiny vyhlásila politický režim v Rusku za „rašizmus“ a odsúdila ho. Definuje ho ako „novú odrodu totalitnej ideológie a praxe, ktorá je základom režimu, ktorý sa sformoval v  Ruskej federácii.

Odsudzujú

Ako píše vládny web, rezolúciu prijali ako vyhlásenie. Píše sa v ňom: „Vyhlásenie Najvyššej rady Ukrajiny „O definovaní existujúceho politického režimu v Ruskej federácii ako rasizmu a odsúdení jeho ideologických základov a spoločenských praktík ako totalitných a mizantropických“.

Studená sprcha pre "ukrohujerov"! Na toto zabudnite!
Pamätáte sa na opovrhovanie, ktoré prejavili voči Viktorovi Orbánovi naši poskokovia z radov vojnových štváčov, keď rázne uzemnil Stoltenberga s jeho vyhláseniami o členstve Ukrajiny v NATO? A následne hneď za nimi naše im servilné médiá? Čo budú... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Adresované celému svetu

Vyhlásenie je adresované Organizácii Spojených národov, Európskemu parlamentu, Parlamentnému zhromaždeniu Rady Európy, Parlamentnému zhromaždeniu OBSE, Parlamentnému zhromaždeniu NATO, vládam a parlamentom cudzích krajín s výzvou na podporu odsúdenia ideológie, politiky a praktizovaním rasizmu. Iniciátori rezolúcie veria, že „umožní určiť formy agresie a povzbudí svetové štáty k odsúdeniu politiky Ruskej federácie, ktorá vedie k páchaniu vojnových zločinov a genocíde ukrajinského ľudu“.  Vyhlásenie by malo tiež prispieť k jednotnému prístupu medzinárodných inštitúcií k definovaniu ruskej politiky.

Doslov

Vysvetlivka k vyhláseniu: „Odôvodnenie potreby prijatia uznesenia: Brutálna, nevyprovokovaná vojna Ruskej federácie proti Ukrajine odhalila celému svetu skutočnú podstatu politického režimu V. Putina, ako neoimperiálnej totalitnej diktatúry, ktorá napodobňuje najhoršie praktiky minulosti a stelesňuje myšlienky fašizmu a národného socializmu v modernej verzii ruského fašizmu.

Ukrajinská vláda po novom bojuje s abecedou. Pozrite čo zakázali
Ukrajinská vláda zakázala výrobu a používanie kombinácií písmen Z a V na jednotlivých poznávacích značkách, uvádza webová stránka tamojšieho ministerstva vnútra. „Nehovoríme o poznávacích značkách štátnej registrácie pre elektrické vozidlá,“... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik