Milan Vetrák z OĽaNO odkazuje PS! Babráci!
02 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Bratislavu aktuálne zaplavili billboardy, na ktorých nás predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka presviedča, že ak sa oni dostanú do vlády, dá sa to odborne aj slušne. Heslo kampane znie lákavo, je však presným opakom toho, čo nominanti PS a terajšieho primátora Bratislavy Matúša Valla (Team Bratislava) predvádzajú v mestských podnikoch pod ich kontrolou, píše na sociálnej sieti Milan Vetrák (OĽaNO), poslanec NR SR a zástupcom PS odkazuje, že sú babráci! 

Ak nominanti PS tunelujú peniaze v státisícoch eur v samospráve, čo môžeme čakať, ak sa dostanú k moci na celoštátnej úrovni, kde pôjde o milióny až miliardy eur?! Pýta sa poslanec NR SR, Milan Vetrák, za hnutie OĽaNO.

Čo sa vlastne stalo? 

Hlavná kontrolórka Bratislavy koncom minulého týždňa vo svojej správe z finančnej kontroly potvrdila, že vedenie mestského podniku Metro, a.s., v ktorom sú dosadení nominanti PS a primátora Valla, zneužívali verejné peniaze a porušili množstvo zákonov regulujúcich nakladanie s financiami, vysvetľuje Vetrák.

"Keďže vedenie mesta Bratislavy aj PS zatiaľ drží bobríka mlčanlivosti, povedzme si, že hlavnú kontrolórku Bratislavy dosadili do funkcie voľbou práve poslanci PS a Matúša Valla, je to ich človek z mestskej časti Bratislava-Rača, ktorého vytiahli do funkcie na meste. Ak už teda táto osoba tvrdí, že dochádza k zneužívaniu verejných zdrojov, je to niečo, čo sa ani pri dobrých vzťahoch nedalo zamiesť pod koberec. Zjednodušene, je to progresívna rozkrádačská atómovka," píše člen hnutia OĽaNO, ktorého predseda, Igor Matovič je majstrom atómoviek.

"Spoločnosť Metro, a. s. je práve spoločnosť, ktorá viac ako 20 rokov stavia v Bratislave metro, ktoré nakoniec aj tak nebude, a do budúcna majú cez ňu tiecť milióny eur na výstavbu mestských nájomných bytov. Ak má vedenie tejto spoločnosti problémy hospodáriť s oveľa menšími peniazmi už teraz, pri výstavbe nájomných bytov môžeme očakávať ukážkovú megazlodejinu," dodáva Vetrák.

A čo má vlastne spoločné výkon nominantov Progresívneho Slovenska v samospráve s hlavným heslom ich aktuálnej celoštátnej volebnej kampane? Pýta sa.

"Všetko a nič. Lebo ich výkon rozhodne nie je odborný a pokiaľ nie sú len babráci, ale dobre vedeli, čo robia, tak ani slušný. Lebo okrádať občanov Slovenska a v tomto prípade Bratislavčanov, o verejné financie z ich daní, slušné nikdy nebude," aj si odpovedá.

POTVRDENÉ! Šafárenie Vallovho človeka z peňazí Bratislavčanov

Primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi „vyhrali voľby“ ubezpečenia, že „staré časy šafárenia“ sa do Bratislavy nemôžu vrátiť. Po správe hlavnej kontrolórky hlavného mesta to však vyzerá tak, že tie časy z metropoly Slovenska nikdy neodišli.

Napriek tomu, že správa obsahovala informácie o doslova nehoráznom šafárení, jediný bratislavský poslanec sa o ňu reálne zaujímal, hoci už pred voľbami na problémy upozorňoval nie len anonym, ale aj Vallov protikandidát Heredoš. Spoločnosť Metro Bratislava a. s. (ďalej len Metro) v roku 2021 na úrovni 690 tisíc Eur. Po nástupe Michaly Kozákovej, sa takmer zdvojnásobili. To však nie je všetko. Podľa správy bola dochádzka vykazovaná duplicitne a tiež boli prekračované mzdové tarify u zamestnancov na skrátenom úväzku. Poslanci nemali problém ani s mimoriadnou odmenou štyritisíc eur pre človeka, ktorý odpracoval tri mesiace.

Viac v článku:

POTVRDENÉ! Šafárenie Vallovho človeka z peňazí Bratislavčanov
Primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi „vyhrali voľby“ ubezpečenia, že „staré časy šafárenia“ sa do Bratislavy nemôžu vrátiť. Po správe hlavnej kontrolórky hlavného mesta to však vyzerá tak, že tie časy z metropoly Slovenska nikdy... Čítať ďalej
29 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik