Gen. Viktorín: Na Ukrajinu sme už dali hádam všetko. Okrem pokusov o mier (VIDEO)
02 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Generál Jozef Viktorín (Republika) v súvislosti s rusko-ukrajinským konfliktom vysvetľuje, že pri krokoch našej odvolanej vlády sme si už akosi zvykli na to, že za hranicami máme vojnu. 

Vysvetľuje tiež fázy mediálneho postupu pri podobných konfliktoch. V tejto súvislosti upozorňuje na to, že politici by sa mali namiesto toho, čo robia tí naši, zamerať na mierové riešenia. Jeho slová potvrdzuje aj prezidentka Čaputová, ktorá po svojej ceste na Ukrajinu skonštatovala, že tam, kde sa nebojuje, sa všetko obnovuje.

Zvyknutí na slovo vojna

„Pri súčasnej odvolanej vláde a pri tých jej krokoch stále živíme to, aby sa tá vojna predlžovala. Lebo nie je vôľa hľadať mierové cesty. Dovážanie zbraní, techniky, munície, musíme si priznať, že ľudia si zvykli na to slovo – vojna,“konštatuje generál Jozef Viktorín.

Fázované záležitosti.

„Najprv strach, že je vojna, všade sa hovorilo o vydesených ľuďoch. Teraz je tu druhá fáza, kedy sa hovorí, kto vyhrá, ako keby si médiá mysleli, že sa hrá finále európskej Ligy majstrov, alebo Majstrovstvá sveta, ale ono to tak nie je, to je vždy nejaký proces,“rekapituluje Viktorín a pripomína, že ide o stratégiu a taktiku.

Pavol V. Podolay: Ukrajinci a politika spálenej zeme
Zelenského poradca Mychajlo Podoľak potvrdil to, čo bolo podľa Pavla Podolaya už dávno známe – Ukrajina si privlastnila právo praktizovať „politiku spálenej zeme“. „Ukrajina má „právo“ zničiť všetko na Kryme, v Doneckej ľudovej republike,... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Ľudia potrebujú pokoj

Dnes už sa o tom hovorí menej, pretože podľa Viktorína už si Západ uvedomuje, že tá túžba po „víťazstve“ je postavená na vode.

„Rozhodujú velitelia, rozhodujú stratégovia, samozrejme, že sú tam aj politici. Ale tí sú tam na to, aby hľadali cesty k mieru. Akým spôsobom vniesť do života ľudí pokoj a schopnosť nebyť pod stresom vojny,“upozorňuje Viktorín s tým, že z myslí ľudí sa takéto konflikty vymazať nepodarí, no politici by mali napomáhať v prvom rade ich pokojným riešeniam.

Čaputová, Pavel, foto: TASR

Zuzana Čaputová súhlasí

Po nedávnej návšteve Ukrajiny prezidentka SR Zuzana Čaputová upozornila na to, že Ukrajina sa mení. Tam, kde neprebiehajú boje, sa rekonštruujú ulice, cesty, mosty či budovy. Práve obnovu považuje hlava štátu za príležitosti na etablovanie sa slovenských firiem a podnikateľov. Vláda má podľa nej už vytypovaný okruh podnikateľských subjektov, ktoré majú záujem o pomoc Ukrajine.

"Vláda finišuje so schémou, ktorá by túto pomoc a spoluprácu mala uľahčiť," doplnila.

Zuzana Čaputová sa vrátila z Ukrajiny! SLOVENSKO by mohlo pomáhať pri odmíňovaní
Perspektívnou oblasťou možnej pomoci Ukrajine je spolupráca pri odmíňovaní. "Slovensko má skvelé technológie a sme v tom špička vo svete," povedala na nedeľnom brífingu po návrate z návštevy Ukrajiny prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorú... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik