Z toho, koľko zarábajú, odpadnete
02 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Denne sa nám prihovárajú z televíznych obrazoviek či zo sociálnych sietí, ich mená poznáme z divadla a o mnohých sme ani len netušili, čomu všetkému sa venujú. Ich príjmy vám možno vyrazia dych.

Dva pandemické roky nepriali práci moderátorov, hercov, ani vystúpeniam umelcov. Život sa však dostáva do normálu a to trošku poprehadzovalo aj rebríček najlepšie zarábajúcich celebrít. Ten zostavila Pluska, ktorá sa pozrela na účtovné uzávierky, ktoré aj umelci zverejňujú zo zákona, ale aj z daňových priznaní.

Producenti

Za každým viac, ale i menej úspešným programom je producent. Či už hovoríme o seriáli, zábavnom programe, alebo o detskom vzdelávacom programe. A práve v produkcii sa „točia prachy“. Vedel by o tom rozprávať režisér Peter Bebjak. Ten aj so spoločníkom vyrobilifilmy a seriály za 8,6 milióna eur. Manželia Beata a Dano Danglovci „majú na svedomí“ projekty takmer za 1,5 milióna eur a filmová producentka Wanda Adamík Hrycová približne za milión eur. Podľa daňového priznania za rok 2022 sa Andy Kraus „stiahol“ zo šoubiznisu, ktorý mu vlani vyniesol 92-tisíc eur v hrubom. Pustil sa však do podnikania v gastre, kde zatiaľ viac vkladá, ako zarába.

Wanda Hrycová (Facebook) | Wanda Adamik Hrycová

Prezidentka na Ukrajine, Rizmanove "flákanie" v uliciach (GALÉRIA)
Kým prezidentka SR Zuzana Čaputová absolvovala s českým kolegom pracovnú cestu na Ukrajinu, kde absolvovala okrem iného aj stretnutie s prezidentom Zelenským, jej frajer Juraj Rizman sa na Slovensku venoval návšteve Dobrého trhu s Eduardom Hegerom... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Aj ženy vedia, ako točiť peniaze

Možno vás prekvapí Iveta Malachovská. Jej hrubý príjem bol 240-tisíc eur. Tie jej vyniesla nie len televízna produkcia, ale aj organizovanie koncertov. Podobným aktivitám sa venuje aj Alena Heribanová, či Magda Vášáryová – tá po smrti manžela zdedila podiel v Štúdiu L+S.

Ohrozená pozícia Plačkovej

Počas pandémie si na propagácií mnohých produktov na Instagrame elegantne budovala Zuzana Strausz Plačková. Jej internetový obchod a služby na tejto sociálnej sieti počas pandemického roku 2021 vyniesol 1,65 mil. eur, o rok neskôr už „len“ čosi vyše milióna. 255-tisíc eur si cez Instagram zarobil jej manžel René Strausz.

Na „instáči“ sa dobre darí aj manželke bývalého hokejistu Ivane Gáboríkovej, ktorá zarobila 260-tisíc eur v hrubom. Manželka rapera Patrika „Rytmusa“ Vrbovského Jasmina Alagič cez sociálne siete zarobila 327-tisíc eur, po „fleku“ v talentovej súťaži však môže zarobiť ešte viac. Len pre porovnanie – jej manžel sám zarobil cez 133-tisíc eur.

Veľmi slušných 152-tisíc eur zarobila aj ďalšia dáma, ktorú poznáme z videí na sociálnych sieťach, Zuzana Vačková.

Plačková podnikateľov vzdelávať nebude
„Zjavila sa“ ako účinkujúca reality šou Hotel Paradise v roku 2012. Z obrazoviek sa viac-menej stiahla do virtuálneho priestoru – svoju fanúšikovskú základňu rozbehla na sociálnych sieťach, kde rozbehla svoju „influencerskú“ kariéru. Hoci pochádza... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

„Sype to“ aj športovcom

Taký zápasník Attila Végh zarobil v roku 2021 245-tisíc. Po účinkovaní v tanečnej súťaži to bolo o 66-tisíc eur viac. V rovnakej súťaži účinkuje aj hokejista Boris Valábik, ktorého minuloročné hrubé príjmy robia minimálne  198-tisíc. Biedu rozhodne netrie ani Dominika Cibulková s manželom Michalom Navarom.  Ten podniká s kávou a založil si biznis aj so svokrom Milanom a partnerom političky Moniky Beňovej, advokátom Ľubomírom Klčom.

Boris Valábik / Facebook (FORTUNA stavte sa)

Seriálové hviezdy

Spomedzi seriálových hercov môže byť podľa Plusky s príjmom najspokojnejší Tomáš Maštalír (227-tisíc eur). Zhruba polovicu v daňových priznaniach uvádza Ján Koleník a o čosi menej Michal Kubovčík. Eventová agentúra Lukáša Latináka však mala tržby 300-tisíc eur.

Medzi poradím dám „premiešalo poradie“ v príjmoch materstvo Zuzky Šebovej. Petra Polnišová zarobila v hrubom 192-tisíc, Táňa Pauhofová 101-tisíc, Zdena Studenková 90-tisíc.

Detská tvorba nie je márna

Možno by ste neverili, ale Miro Jaroš si svojou tvorbou pre deti zarobil 14-tisíc v čistom, v hrubom 516-tisíc. Marián Čekovský si fakturoval 329-tisíc, z čoho má čistých 88-tisíc. Marike Gombitovej jej vystúpenia po viacročnej pauze „vyniesli“ 167-tisíc v hrubom.

Šokujúce VIDEO o zelenine a ovocí z obchodu!
Slováci cítia pohoršenie, že v ich obľúbených pokrmoch sa nachádza „éčko 120 alias Karmin“. Kyselina karmínová sa získava z vodných, vodne alkoholických alebo alkoholických extraktov košenily, pozostávajúcich zo sušených tiel samičiek hmyzu... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Facebook (Marika Gombitová Official)

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennikĎakujeme