Prezidentka na Ukrajine, Rizmanove "flákanie" v uliciach (GALÉRIA)
01 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Kým prezidentka SR Zuzana Čaputová absolvovala s českým kolegom pracovnú cestu na Ukrajinu, kde absolvovala okrem iného aj stretnutie s prezidentom Zelenským, jej frajer Juraj Rizman sa na Slovensku venoval návšteve Dobrého trhu s Eduardom Hegerom a inými Demokratmi.

Kým si prezidentka Čaputová v spoločnosti českého prezidenta generála Pavla plnila svoje štátnické povinnosti na Ukrajine, doma v Bratislave sa jej partner vybral na tradičné podujatie Dobrý trh, kde svojou prítomnosťou podporil okrem iného aj Eduarda Hegera a jeho Demokratov. Na Dobrom trhu sa ukázala aj Romana Tabák.

Facebook / Zuzana Čaputová
Facebook / Zuzana Čaputová
Facebook / Zuzana Čaputová
Preziedentka SR sa stretla aj so Slovákmi zo Zakarpatia
Preziedentka SR sa stretla aj so Slovákmi zo Zakarpatia
Facebook / Zuzana Čaputová
Rizman, Žitňanská, Šeliga a Heger
Rizman, Žitňanská, Šeliga a Heger
Facebook / Juraj Rizman
Facebook / Juraj Rizman
Facebook / Juraj Rizman
Preziedentka SR sa stretla aj so Slovákmi zo Zakarpatia
Rizman, Žitňanská, Šeliga a Heger
Bola citlivo vnímať problémy Ukrajiny

Tentokrát sa Zuzana Čaputová na Ukrajinu vybrala bez svojho partnera Rizmana. Program mala náročný a bohatý – jej Facebook dokumentuje, že spolu s českým prezidentom položila kvety k pamätníku Česko-Slovenského pluku, ktorý tu vznikol v roku 1914, stretli sa s prezidentom Zelenským, s ktorým spoločne rokovali o ďalšej pomoci Ukrajine, zažila však aj zvuk sirén, ktoré ich vyhnali do krytu.

„Pre mňa doteraz nepoznaná skúsenosť z reality vojny, pre všetkých na Ukrajine sa však nepretržitá hrozba smrti stala bežnou súčasťou ich každodenného života,“napísala prezidentka na sociálnej sieti. Okrem iného sa stretla aj so Slovákmi v Zakarpatsku, ale aj „s ľuďmi, ktorým boli unesené deti“.

Pavel a Čaputovová sú na Ukrajine, do Kyjeva prišli vlakom
Včera sme vás informovali o tom, ako Čaputová prijala zástupcov turistických značkárov z Klubu slovenských turistov (KST) a odovzdala im ďakovné listy. Dnes je už na Ukrajine s českým kolegom Pavlom. Cítite v tom aj vy tú symboliku? Prezident Petr... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Ďuri nebude sedieť doma

Kým prezidentka reprezentovala Slovensko u východného suseda, jej partner sa vybral do ulíc. Na Panenskej v Starom Meste sa konal Dobrý trh.

„Dobrý trh je fenomén bratislavského Starého mesta - unikátne podujatie na unikátnom mieste a ukážka, že aj v dnešnej dobe nevídanej polarizácie a fragmentácie spoločnosti sa vedia slušní ľudia spolu stretávať, diskutovať a rešpektovať. Že aj napriek všetkej našej rozmanitosti musíme, vieme a chceme spolu existovať,“napísal Rizman na sociálnej sieti.

Aj tu sa kortešovalo

Podobné podujatia vždy tradične prilákajú množstvo ľudí, čo aj politici berú ako možnosť sebaprezentácie, pred voľbami si tu s občanmi podávajú ruky, rozprávajú sa s nimi, počúvajú ich problémy. Nebolo tomu ani v tomto roku inak. Na svoje predvolebné stretnutie Dobrý trh využili aj Demokrati Eduard Heger, Juraj Šeliga či Jana Žitňanská, s ktorými sa pán Rizman evidentne cítil dobre.

Nechýbala ani Romana Tabák

„Dobrý trh oživuje od roku 2011 mestský verejný priestor, podporuje malovýrobcov, kvalitné domáce výrobky, a produkty rozmanitých kultúr. Vrátane stánkov s kvalitnými potravinami, originálnym dizajnom, knihami, doplnkami a oblečením, je pripravený kultúrny program - umelecké inštalácie, koncerty či workshopy! Odporúčam,“ponúkla na sociálnej sieti tip aj Romana Tabák, ktorá svoju návštevu využila aj na to, aby svojim sledovateľom ukázala správne samovyšetrenie prsníka, ktoré môže včas uchrániť pred rakovinou.

"Prezident Rizman s partnerkou" dostali pozvánku. TO bude maškaráda
Prezidentku SR Zuzanu Čaputovú spoločne s partnerom Jurajom Rizmanom pozvali na korunováciu britského kráľa Karola III. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. Korunovácia sa bude konať 6. mája vo Westminsterskom opátstve v Londýne. Na... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennikĎakujeme