Potvrdené: Matovič musí voči Blahovi prejaviť hlbokú ľútosť (VIDEO)
01 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Na kauzu „Blahovho mydlenia barana“ spred takmer troch rokov si asi spomíname mnohí. Niektorých pobavila, väčšinu pohoršila. Podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha sa dočkal súdneho výroku, vďaka ktorému sa mu Matovič musí ospravedlniť.

Rozsudok o tom, že Matovič Blahovi predmetným výrokom siahol na dôstojnosť bol obom stranám doručený a je právoplatný. Celý spor vznikol počas Hodiny otázok ešte v čase, keď bol Matovič premiérom. Za nevhodné vyjadrenia sa musí ospravedlniť a čaká ho aj úhrada súdnych výdavkov. Matovič sám hovorí o tom, že ak sa ospravedlní tak len preto, lebo si ctí právny štát.

Právoplatný rozsudok

Verdikt Krajského súdu v Trnave (KS TT) hovorí aj o tom, že Matovič je povinný vyjadriť hlbokú ľútosť nad tým, že „v značnej miere zasiahol do zákonom chránených práv na ochranu osobnosti Ľuboša Blahu, čím znížil jeho ľudskú dôstojnosť, vážnosť, profesijnú a občiansku česť a dobré meno“. Blaha v spore žiadal o poskytnutie primeraného zadosťučinenia. Hovorkyňa KS TT Jana Kondákorová informovala, že rozsudok bol obom procesným stranám doručený a je právoplatný.

Ako vznikol spor

Počas Hodiny otázok 24. septembra 2020 Ľuboš Blaha vo svojom vystúpení hovoril o Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“, na čo Matovič reagoval, že dostal mail, podľa ktorého Blaha ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“.

https://tv.pravda.sk/relacie/spravodajstvo/epizoda/5138-blaha-kontra-matovic-prvy-spominal-bielu-kobylu-druhy-ze-blaha-mydlil-barana

Juraj Šeliga: Drucker skončil tam, kde patrí
Juraj Šeliga, ktorý nedávno vstúpil do Hegerovej strany Demokrati po tom, čo už zrejme pochopil, že strana Za ľudí je „mŕtvy projekt“, reaguje na zánik strany Dobrá voľba a rozhodnutie Tomáša Druckera vstúpiť do strany Hlas-SD. Peter Pellegrini v... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Nie len ospravedlnenie

Súd Matovičove výroky vyhodnotil, ako nepravdivé a hrubým spôsobom zasahujúce do osobnostných práv žalobcu. Súčasťou trestu je aj 100-percentné uhradenie súdnych trov, ktorých suma nie je známa. Pravda tiež informuje, že Ľuboša Blahu v tomto spore zastupovala advokátska kancelária jeho straníckeho kolegu Roberta Kaliňáka.

Nechce sa mu do toho

„V právnom štáte niekedy ľudia musia urobiť niečo, čo im prikáže súd, čo síce nie je v súlade s morálkou a spravodlivosťou, ale keď chcete rešpektovať právny štát, musíte to spraviť. To pozná veľa ľudí,“ odpovedal poslanec Matovič v Kežmarku v rámci predvolebného putovania Slovenskom, ktoré nazval Bez ochranky, kde sa ho jedna z účastníčok stretnutia opýtala, či sa ospravedlní kolegovi z poslaneckých lavíc, Ľubošovi Blahovi.

„Keď mi súd prikáže, že sa mu mám za to ospravedlniť, že niekto mi napísal o svojom spolužiakovi, čo ožratý robil a čo bol schopný spraviť, urobím to, ale nebude to v súlade s morálkou a spravodlivosťou,“ zduplikoval publiku Matovič.

OSPRAVEDLNÍ SA MATOVIČ BLAHOVI? Na Spiš si expremiér prišiel po lekciu zo slušnosti (VIDEO)
V rámci predvolebného turné, nazvaného Bez ochranky, si to v uplynulom týždni Igor Matovič (OĽaNO) namieril na severný Spiš, do kráľovských miest Kežmarok a Stará Ľubovňa. Aj tu ľudí zaujímali témy okolo pozemkov, stále žije covidová téma a hlasy... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme