Nekonečná pomoc USA (VIDEO)
02 | 05 | 2023 I Milan Laca

Spojené štáty majú v úmysle čoskoro poskytnúť Ukrajine dodatočnú vojenskú pomoc pri protiofenzíve.

Biely dom vyhlásil, že na tieto účely už odovzdali takmer všetko, o čo Kyjev požiadal.

Ešte dáme

Koordinátor pre strategickú komunikáciu v Národnej bezpečnostnej rade Bieleho domu John Kirby vyhlásil: „Veľmi skoro od nás uvidíte nové dodávky". Kirby doplnil, že „na útočné operácie, ktoré chcú uskutočniť na jar“, USA „poskytli takmer všetko“, čo Kyjev predtým na tieto účely požadoval. "Majú takmer 100% zásobu všetkého, čo požadovali," povedal Kirby.

Blíž k Tebe, USA...
Poľský prezident Duda: slogan poľského predsedníctva EÚ bude „viac USA v Európe“. "Posilnenie spolupráce so Spojenými štátmi a rozšírenie Európskej únie bude prioritou poľského predsedníctva EÚ", vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda v prejave,... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Milan Laca

Neprestanú

Hovorca Bieleho domu vyhlásil, že Washington a jeho spojenci budú Kyjevu naďalej poskytovať potrebnú podporu a to aj pri výcviku vojenského personálu mimo Ukrajiny. Kirby na otázku, kedy by sa mohla začať ukrajinská protiofenzíva neodpovedal s tým, že „toto rozhodnutie by mal urobiť prezident Zelenskyj“ a generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. 

Dali nové rakety

Ozbrojené sily Ukrajiny dostali americké rakety vzduch-zem Zuni. Oznámil to v pondelok (1.5.2023) veliteľ Vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny Mykola Oleščuk. Na kanáli Telegram zverejnil fotografiu lietadla Su-25, pod krídlami ktorého  sú zavesené  tieto rakety.

Rakety Zuni v akcii

Miliardový "balík"

Začiatkom januára informovala tlačová služba Pentagonu o novom balíku vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 2,85 miliardy dolárov, ktorý zahŕňal 4000 rakiet Zuni. Zuni je americká neriadená strela vzduch-zem. Maximálny dosah mierenej streľby je 8 km. Raketa môže preraziť pancier s hrúbkou asi 500 mm. Navrhnutá je  na ničenie malých pozemných a povrchových cieľov. 

Český prezident odkazuje Rusom!
„Choďte domov, kým nebude neskoro“, prezident Českej republiky zanechal Rusom odkaz o vojenskej technike. Prezident ČR Petr Pavel počas návštevy Ukrajiny zanechal Rusom odkaz na pancieri vojenskej techniky. Vyzval ich, aby odišli z Ukrajiny.... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik