Hlúposť a iné časy
02 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Byť obklopený hlupákmi veľké šťastie nie je. A je úplne jedno či uvažujeme o hlupákoch, ktorí si dočasne pre seba urvali vládnu moc, alebo o hlupákoch, ktorí ich za spôsob výkonu tej moci chvália až do nebies. Dokonca tak, že mainstream je na Slovensku akási nová forma náboženstva. Alebo priam sekta? Možno iba preafektovaná póza, ale kašľať naň.

Pravda sa vlastniť nedá, je to fakt. Je to niečo, čo proste je. Hlupáci vo vláde i v mainstreame si myslia opak. Teda, s tým myslením som to asi prehnal, tak to dám takto – oni sú presvedčení, že pravda a pravdivé je iba to, čo vyslovia či napíšu oni. Pre nich je to axióma – postulát. Základná veta systému teórií výlučne v ich vlastníctve, z ktorej sa pomocou pravidla odlúčenia dokazujú ostatné vety, samozrejme, tie ich vety.

Strašenie Ficom

To je pre týchto hlupákov alfa a omega. V strašení Ficom si napĺňajú svoje ambície, liečia si svoje krivdy a boliestky, strašenie Ficom ako by bola pre nich droga, bez ktorej sa nezaobídu dlhšie, ako pár hodín. Ak ju nemajú – teda, ak práve nestrašia Ficom, tak majú absťáky, trasú sa zlosťou, sršia oheň a síru, na verejnosti sú brunátni takmer na infarkt a niektorí zrejme doma páchajú aj domáce násilie.

A tak to má byť

Nie, fakt im to nemám za zlé. Ja iba konštatujem. Vyčítať nebudem. Lebo – robia to fakt dobre. Jeden z mainstreamu sa pozastavuje nad tým, ako je možné, že „Fico beztrestne vynáša zo spisov“. Akosi mu nedopína, že jeho redakčná kolegyňa si na vynášaní zo spisov založila výnosnú živnosť a nerobí už roky nič trestné. Ale, veď „nedopínanie“ je prejavom, teda, jedným z prejavov hlúposti. Chlapec netuší, že takým výrokom zas Ficovi pridal nejakú desatinu percenta volebných preferencií, ale čuduje sa, prečo „ten mafián“ tak rastie. (Ospravedlňujem sa Robertovi Ficovi, ja ho za mafiána nepovažujem, ani ho tým slovom neoznačujem, ale.... Veď on to asi vie. Lebo – na rozdiel od hlupákov hlúpy nie je.)

Nastane katastrofa

Iná hviezda mainstreamu doslova vylieva na stránky svoj panický strach z „katastrofy po septembri“. Vraj sa tu nebude dať žiť. Ako keby sa doteraz dalo. Ako keby čo mladé nevycestovalo navždy a čo nevládalo, zostalo. Dievčina asi nečíta štatistiky. Populácia nám nestarne iba tak. Nie je to náhodou aj tým, že mladí ľudia, ktorí usúdili, že tu sa naozaj nedá (teraz, nie až po septembri), v státisícoch opúšťajú Slovensko s jeho dominujúcou arogantnou mocenskou a propagandistickou hlúposťou? Tieto žurnalistické esá si akosi nevšimli, že nimi adorovaní lídri spôsobili nateraz najväčší exodus obyvateľstva, najmä príslušníkov mladej generácie, v jeho síce krátkych, ale predsa len dejinách?

Robia to dobre, len tak ďalej

Chce to obrovskú dávku sebavedomia, ak odvolaný predseda vlády a náhradný multiminister vyhlási, že jeho novú stranu ani jeho samého ľudia „až tak nepoznajú“. Naopak, dobre ho poznajú, aj všetkých v tej jeho novej strane a preto má zatiaľ svojich „polštvrta“ percenta. A čím viac svojich „poznatkov“ stihne ešte do volieb z úst vypustiť (týka sa aj jeho spolustraníkov), tým menej voličov bude mať. Naozaj nie je bez zaujímavosti, že všetky doteraz vládne strany idú pod päť percent, u jednej z nich je priam zázrak, ktorý dokázala, pokles volebných preferencií o tri štvrtiny za tri roky. U druhej ide už takmer o zánik a u ďalších dvoch o lízanie hranice vstupu do parlamentu. Niet lepšieho dôkazu ich hlúposti, neschopnosti a tak isto niet lepšieho dôkazu, že mainstream a koaliční politici so svojim „leboficom“ to možno dokážu aj za voličov. Dotiahnuť SMER – SSD až k premiérskemu kreslu. Tak, ako to robia doteraz, nepotrebujú ani celých tých päť mesiacov do predčasných volieb.

Prosím, nerušte ich v tej ich úpornej snahe, fakt prosím!

Práca, chlieb a mier! Skandoval s Ficom Poprad (VIDEO)
Pred plnou sálou v Poprade Robert Fico poprial všetkým Slovákom veľa trpezlivosti s touto vládou a prehlásil, že Smer-SSD ide nadchádzajúce predčasné parlamentné voľby vyhrať a mieni byť súčasťou vládnej koalície. Robert Fico pri príležitosti... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme