Zelenského ostrá kritika Maďarov vyvolala okamžitú reakciu Petra Szijjártóa!
30 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Minister zahraničných vecí a obchodu Maďarska, Péter Szijjártó reagoval na Zelenského rozhovor zverejnený v sobotu večer v štyroch bodoch. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský vo svojom prejave ostro kritizoval maďarskú vládu!

Minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó reagoval na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v príspevku na Facebooku. Zelenský tvrdí, že správanie Maďarska ako členského štátu NATO je nevhodné.

Minister reagoval v štyroch bodoch, ktoré preberáme v plnom znení:

1. Našťastie to nie je na ňom, aby rozhodol

2. Maďarský ľud už zaplatil za túto vojnu mimoriadne vysokú cenu

3. V tejto vojne už zahynulo mnoho Maďarov – členov maďarskej komunity v Zakarpatsku

4. Ak toto vyhlásenie znamená:

"Úprimne ďakujem Maďarom za to, že prijali a postarali sa o viac ako milión utečencov z Ukrajiny, a úprimne vám ďakujem za pokračovanie v posielaní pomoci!", potom "Ste vítaní a môžete sa na nás v budúcnosti spoľahnúť".

Zelenskému sa zdá, že politické elity v Maďarsku sú zmätené

Politika a vzťahy Maďarska s Ruskom nezodpovedajú štatútu člena Severoatlantickej aliancie (NATO). V rozhovore so skupinou novinárov zo škandinávskych krajín to povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

"Ako možno vyriešiť tento spor s Budapešťou? Záleží len na tom, čo chce Budapešť. Ale zdá sa mi, že maďarská politická elita je zmätená," povedal Zelenskyj novinárom.

"Je otázne, čo chce Budapešť. Zdá sa mi, že politické elity v Maďarsku sú zmätené. Je to veľmi zvláštna situácia: môže sa členský štát NATO postaviť za Rusko a proti Aliancii?," povedal Zelenskyj v rozhovore, z ktorého citovala Európska pravda.

Podľa Zelenského žiadny štát NATO nemôže podporiť krajinu, ktorá považuje Alianciu za nepriateľa. Ukrajinský prezident ďalej povedal, že ak je niekto "de jure" spojencom, ale "de facto" pracuje proti NATO, nemal by radiť, či by Ukrajina mala vstúpiť do Aliancie alebo nie. "Nemal by klásť prekážky," dodal Zelenskyj v zjavnej narážke na Maďarsko.

Maďarský premiér Viktor Orbán nedávno vyjadril prekvapenie nad vyhlásením generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga počas jeho návštevy Kyjeva, že Ukrajina by sa mala v budúcnosti stať členom Aliancie. Orbán tiež povedal, že Ukrajina je štát, ktorý "finančne neexistuje".

Okrem toho Gergely Gulyás, člen Orbánovej vlády nedávno vyhlásil, že Maďarsko nezadrží ruského prezidenta Vladimira Putina, ak vstúpi na jeho územie, napriek tomu, že Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu na neho vydal zatykač.

Zelenského tvrdší prejav ako obvykle! Správa o zákaze obilia sa mu nepáči! Prehovoril aj k Zuzane Čaputovej!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský mal tvrdší prejav ako obvykle! Karrhavé slová adresoval štátom, ktoré blokujú dovoz ukrajinského obilia a prehovoril aj k prezidentke Zuzane Čaputovej a prezidentovi Česka Petrovi Pavlovi. Správa o zákaze dovozu ukrajinského obilia sa mu nepáči! Kritizoval Slovensko!

Zelenského tvrdší prejav ako obvykle! Správa o zákaze obilia sa mu nepáči! Prehovoril aj k Zuzane Čaputovej!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský mal tvrdší prejav ako obvykle! Karrhavé slová adresoval štátom, ktoré blokujú dovoz ukrajinského obilia a prehovoril aj k prezidentke Zuzane Čaputovej a prezidentovi Česka Petrovi Pavlovi. Správa o zákaze... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik