NATO tancuje s Ukrajinou, devuche sa to máli
30 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Návštevy západných predstaviteľov na Ukrajine nie sú ohlasované vopred, ale až dodatočne. „Táto návšteva Jensa Stoltenberga je prvá od vojny v plnom rozsahu – interpretujeme ju ako znamenie, že aliancia je pripravená začať novú kapitolu vo vzťahoch s Ukrajinou – kapitolu ambicióznych rozhodnutí,“ povedal podľa webu ft.com Vladimir Zelenskij krátko po ich nedávnom rokovaní na spoločnej tlačovej konferencii.

Sľuby generálneho tajomníka NATO v Kyjeve boli síce pôsobivé, ale miestnych vlastne vôbec nepotešili. Chcú viac pomoci, viac techniky, chcú lietadlá, chcú členstvo v NATO, chcú členstvo v EÚ. Vladimír Zelenský  podľa thedefensepost.com naliehal cez Stoltenberga na NATO, aby pozvalo Kyjev, aby sa pripojil k aliancii a dodalo stíhačky a zbrane dlhého doletu.

Nepresvedčivý úhybný manéver

„Chápem, že prezident Zelenskij na summite NATO vo Vilniuse nastolil otázky členstva Ukrajiny a bezpečnostných záruk pre Ukrajinu, to bude na programe dňa. Zatiaľ by však hlavným cieľom NATO malo byť zabezpečiť víťazstvo Ukrajiny, pretože to je jediný spôsob, ako viesť zmysluplnú diskusiu o budúcom členstve Ukrajiny,“ komentoval to podľa webu nato.int Jens Stoltenberg.

Zelenskyj žiada stále viac

Ukrajinský vodca sa pustil do výčitiek vodcovi Severoatlantickej aliancie. „ Potrebujeme niečo viac ako typ vzťahu, ktorý máme teraz,"   povedal podľa webu edition.cnn.com Vladimir Zelenskij. „Chceme, aby boli vo Vilniuse schválené veľmi konkrétne bezpečnostné záruky, ak na to bude príležitosť, budeme na našej strane pripravení," pokračoval Zelenskyj a požadoval konkrétny dátum, kedy sa Ukrajina stane členom NATO, pretože je to podľa pre neho zárukou bezpečnosti Ukrajiny.

Demokrati plánujú ukradnúť ďalšie voľby
Joe Biden s žalostným hodnotením 37 percent oznámil, že sa uchádza o druhé funkčné obdobie. Ako môže vyhrať? Opätovným ukradnutím volieb. Píše aktuálne P. C. Roberts. Paul Craig Roberts je americký ekonóm a spisovateľ. Pôsobí na Inštitúte... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik