Košice: Dopravný podnik opätovne zavádza prevádzku cyklobusu
30 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) opätovne zavádza prevádzku autobusu s cyklonosičom. Prvýkrát vyrazí v pondelok 1. mája a následne každý voľný deň až do 1. októbra.

TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.

"Ide o stojan nainštalovaný na zadnom čele vozidla, ktorý umožňuje umiestnenie a prepravu bicyklov. Preprava sa vykonáva za dodržiavania pravidiel určených Prepravným poriadkom DPMK. Cyklobus bude premávať počas voľných dní na linke č. 14," uviedla Bujňáková.

Ako povedala, cestujúci ho môžu využiť na všetkých spojoch na Jahodnú okrem posledného večerného spoja a na všetkých spojoch z Jahodnej okrem posledného večerného spoja.

Nástup a výstup s bicyklom je možný len na zastávkach Havlíčkova, Alpinka a Jahodná, chata. Presné časy odchodu cyklobusu zo zastávok Havlíčkova a Jahodná sú zverejnené na webstránke dopravného podniku www.dpmk.sk.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik