Karol Farkašovský reaguje na prácu moderátora Ilieva! Všímajte si nadprácu moderátorov slovenských médií
30 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Od 15. decembra 2022 má Slovensko odvolanú, dočasnú a dôvery zbavenú vládu. To je skutkový, stále platný stav a zároveň platný status všetkých členov kabinetu.Lenže médiám a moderátorom je to asi jedno, píše Karol Farkašovský a zdôrazňuje, že je potrebné si všímať nadprácu moderátorov slovenských médií.

Karol Farkašovský reaguje na prácu moderátora TA3, Rastislava Ilieva, ktorý dnes moderoval diskusnú politickú reláciu V politike, kde boli hosťami exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas - SD) a dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Zhovievavosť prejavujú aj oslovovaním

"Ofukujú ministrov na tlačových konferenciách nadmieru zhovievavými, ohľaduplnými a láskavými otázkami. A nie je to inak ani v diskusných reláciách," tvrdí bývalý novinár a politik Karol Farkašovský.

"Namiesto správneho oslovenia - dočasný, alebo odvolaný, či poverený minister / ministerka - moderátori stále používajú oslovenie pán minister. Podporujú tak v divákoch dojem akoby sa s vládou vôbec nič nestalo. Akoby vláda bola stále v legitímnom postavení. A to je skresľovanie pravdy. Síce nenápadné, ale opakované a pravidelné," vysvetľuje Farkašovský.

Farkašovský poukazuje na to, že najnovšie moderátor relácie V politike R. Iliev tituloval R. Mikulca ako ministra vnútra počas celej diskusie. Ani raz ho neoslovil správne. "Že by náhoda...?" Pýta sa.

Poviete si, detail, ktorý nestojí za reč

Lenže takáto „nedbalosť“ je v diskusii podľa Farkašovského psychologickým zvýhodňovaním „ministra“ a nemala by sa tolerovať.

"A navyše pôsobí na diváka zavádzajúco. Moderátori slovenských televízií by nemali miasť verejnosť. Mali by si robiť prácu poctivo a dôsledne," dodáva Farkašovský.

"Vláda národnej pohromy, ktorá dostala Slovensko do stavu hlbokého marazmu si za svoje tvrdošijné zotrvávanie pri kormidle štátu zhovievavosť médií ani moderátorov nezaslúži," myslí si.

"Pravda je taká, že Slovensko nemá riadnych ministrov, ale dočasný, odvolaný a dôvery zbavený kabinet. Pamätajme na to pri každej príležitosti a nedajme sa mýliť nedôslednosťou ani nadprácou médií," konštatuje Farkašovský na sociálnej sieti.

ZOČI - VOČI! Denisa Saková a Roman Mikulec

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) trvá na tom, že odvolanie Lucie Kurilovskej z funkcie rektorky Akadémie Policajného zboru bolo nevyhnutné. Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR a podpredsedníčka mimoparlamentného Hlasu-SD Denisa Saková si myslí, že o odvolaní Kurilovskej mal po ukončení vyšetrovania rokovať parlamentný brannobezpečnostný výbor.

ZOČI - VOČI! Denisa Saková a Roman Mikulec
Diskusná relácia TA3 V politike hostila exministerku vnútra, Denisu Sakovú (HLAS - SD) a dočasne povereného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Doslova sa stretli zoči - voči! Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) trvá na tom,... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik