Bude jadrová vojna?
02 | 05 | 2023 I Milan Laca

USA rozmiestňujú na Ukrajine senzory na určenie úrovne radiácie a sily jadrového výbuchu.

Spojené štáty inštalujú na území Ukrajiny senzory, ktoré údajne dokážu odhaliť radiačnú aktivitu, určiť miesto a silu jadrového výbuchu. Informuje o tom denník The New York Times, s odvolaním sa na expertov z Národného úradu pre jadrovú bezpečnosť pod ministerstvom energetiky USA.

Výbuch...ide o ľudí

Argumentujú, že ak dôjde na území Ukrajiny k jadrovej katastrofe, napríklad k uvoľneniu žiarenia z jadrového reaktora alebo použitiu jadrových zbraní, potom sa analýza situácie vedcov rýchlo presunie na vládu USA, aj do rozhodovacích centier. Bude sa to diať s tým, že sa budú prijímať účinné rozhodnutia na ochranu zdravia verejnosti.

Český prezident odkazuje Rusom!
„Choďte domov, kým nebude neskoro“, prezident Českej republiky zanechal Rusom odkaz o vojenskej technike. Prezident ČR Petr Pavel počas návštevy Ukrajiny zanechal Rusom odkaz na pancieri vojenskej techniky. Vyzval ich, aby odišli z Ukrajiny.... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Milan Laca

Chystajú sa

Podľa nich, po dohode s kyjevskou vládou, rozmiestňujú senzory po celom regióne  a školia pracovníkov a zbierajú potrebné dáta.

USA idú príkladom

Veľvyslankyňa USA v Ruskej federácii Lynn Tracyová vyhlásila, že Spojené štáty naďalej dodržiavajú úplné moratórium na skúšobné výbuchy jadrových zbraní. Vyzývajú všetky krajiny, vlastniace jadrové zbrane, aby toto moratórium vyhlásili alebo dodržiavali. Spojené štáty tiež podporujú Zmluvu o všeobecnom zákaze jadrových skúšok a majú v úmysle „pracovať na tom, aby vstúpila do platnosti, vzhľadom na značné prekážky pri dosahovaní tohto cieľa,“ vyhlásila veľvyslankyňa. Zdôraznila, že k takýmto prekážkam patria „nepodložené vyhlásenia“ Ruskej federácie.

Noční vlci vyrazili na Berlín
"Noční vlci vyrazili na spanilú jazdu z Moskvy do Berlína, niektorí majú na motorkách symbol ruskej invázie" - informuje český web novinky.cz. Ruský motorkársky klub Noční vlci, ktorý má úzke väzby na ruského prezidenta Vladimíra Putina, vyrazil na... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme