Začala ukrajinská protiofenzíva?
30 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ukrajinské útoky zasiahli infraštruktúru! Päť ruských dedín v blízkosti hraníc s Ukrajinou bolo v sobotu v dôsledku ukrajinského ostreľovania bez dodávok elektrickej energie. Vyhlásil to gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov.

Začala ukrajinská protiofenzíva?

„Ukrajinské jednotky v sobotu ostreľovali dedinu Novaja Tavolžanka,“ napísal Gladkov v aplikácii Telegram. Dodal, že v oblasti je poškodené elektrické vedenie. Obyvatelia spomenutej dediny a ďalších štyroch priľahlých obcí preto nemajú prístup k elektrickej energii.

Útoky zasiahli infraštruktúru

Podľa gubernátora Belgorodskej oblasti bezprostredne neboli hlásené žiadne obete na životoch. Strely údajne zasiahli nový, ešte neobývaný dom a poškodili i niekoľko ďalších budov. Gladkov tiež dodal, že miestne úrady sa v súčasnosti snažia poškodené elektrické vedenie opraviť.

Noam Chomsky: Keby Moskva chcela, urobí s Kyjevom to, čo USA s Bagdadom! KRÁTKY PROCES
Americký politický komentátor Noam Chomsky povedal, že Rusko bojuje na Ukrajine zdržanlivejšie ako USA a ich spojenci počas invázie do Iraku, informuje The Guardian. V rozhovore pre New Statesman, ktorý bol zverejnený v sobotu, slávny lingvista... Čítať ďalej
29 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik