Šutaj Eštok: IMRECZE A ČURILLOVCI SA SAMI USVEDČILI! (VIDEO)
29 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Podľa viacerých mainstreamových médií boli nahrávky čurillovcov a spolupracujúceho obvineného Františka Imreczeho zostrihané tak, aby vznikol dojem manipulácie. Matúš Šutaj Eštok si teda nahrávku vypočul a spravil si vlastné závery.

Šutaj Eštok upozorňuje na konkrétne pasáže z nahrávok rozhovoru čurillovcov s kajúcnikom Františkom Imreczem. Imreczem. Z nich síce počuť, že policajti ho upozorňovali, že ho do ničoho nenútia, no ak by nevypovedal tak, ako sa vyšetrovateľovi hodilo, už by bol „na doživotie“ za ukradnutých 18 miliónov. O tom, že nahrávky boli zámerne zostrihané hovorí aj Denník N, ktorého novinárky sa boli o ich pravosti presvedčiť priamo v centrále Smeru-SSD, odkiaľ „ušli“.

Strieborný passat nikdy nepoužíval

„Imrecze nebol na výsluchu prvý, ani posledný krát – prítomní spomínajú budúce výsluchy. Príslušníci NAKA kajúcnika a zločinca Imreczeho oboznamovali so skoršou výpoveďou iného kajúcnika a svedka. Imreczemu uvádzali oporné body z tejto výpovede,“hovorí poslanec a z nahrávky púšťa hlas policajta.

„Bolo trošku nasnežené, boli ste tam na striebornom passate buď vy, alebo niekto druhý, ale teda,“ počuť na nahrávke hlas policajta, na ktorý Imrecze odpovedá, že on strieborný passat nikdy nepoužíval.

„Keď Imrecze tvrdí, že na nejaké stretnutie prišiel s Makóom, ale malo sa týkať inej veci, policajti z NAKA mu začali opäť ozrejmovať, že veď ste mali prísť spolu na tom passate a Makóa mal zdraviť ochrankár,“ rekapituluje Šutaj Eštok to, čo dokumentuje aj nahrávkou. Dopĺňa, že počas výsluchu odznievajú vety, ako „My vás nenútime“, či „A možno ste tam neboli“.

Fico opätovne upozorňuje na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico opätovne upozornil na manipulovanie výpovedí spolupracujúcich obvinených policajtmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Dokazovať to majú zverejnené nahrávky. Vyplýva to z jeho vyjadrení počas štvrtkovej... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Mal na výber?

„Skrátka. Po vypočutí nahrávky sa treba zamyslieť nad tým, aké možnosti mal v tom čase Imrecze. Buď by za ukradnutých 18 miliónov eur skončil do konca života v base, alebo radšej potvrdí verziu, ktorú mu trikrát podsúvajú policajti z NAKA so sľúbenou iba podmienkou na ÚŠP. Keďže Imrecze na oficiálnom výsluchu tieto oporné body uviedol a zároveň za podvody s DPH vo výške 18 miliónov eur dodnes nie je ani len stíhaný, vybral si zjavne hlavnú úlohu v policajnom seriáli „My vám našepkáme, vy to potvrdíte“. Ale takto na Slovensku právny štát nemôže fungovať,“uzatvára Šutaj Eštok.

www.facebook.com/SutajEstokM/videos/1161192747880882

Denník N v centrále Smeru

Podpredseda Smeru Erik Kaliňák im po vypočutí nahrávky položil otázku, čo je na nahrávkach zmanipulované a dámy ho požiadali, aby im dvadsaťminútovú nahrávku pustil ešte raz. Keď sa však vrátil do miestnosti, kde záznam počúvali, objavil tam už len hovorcu strany, Jána Mažgúta.

Trvajú však na svojom

Podľa novín v 20 minút trvajúcej nahrávke odznelo niečo úplne iné, ako na tlačovke.

„Celý záznam má dvadsať minút a nezachytáva ani jeden príkaz od policajtov, čo a ako má svedok Imrecze vypovedať. Rozhovor s vyšetrovateľmi NAKA prebiehal formálne, vykali si a ani raz Imreczemu nediktovali, čo má hovoriť. Policajti nespomínali, čo by od neho chceli počuť. Naopak, viackrát ho vyzvali, aby popremýšľal, ako sa veci udiali,“píšu redaktorky Veronika Prušová a Mária Benedikovičová s tým, že manipulácie potvrdzuje aj NAKA.

Erik Kaliňák: Dámy novinárky, pred pravdou neujdete (VIDEO)
Nahrávky čurillovcov uznávajú aj OČTK, no dámy z Denníka N sa priamo do centrály Smeru-SSD prišli presvedčiť, že to, čo strana púšťala na svojej tlačovej besede nie je len manipulatívne zostrihané. Keď si celú nahrávku vypočuli po druhýkrát, podľa... Čítať ďalej
25 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme