Panenská ulica patrí v sobotu opäť Dobrému trhu
29 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Panenská ulica v Bratislave patrí v sobotu opäť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom, domácim výrobkom či rozmanitým kultúram. Koná sa tam tradičný pouličný festival Dobrý trh. Ten so sebou prináša aj tému porozumenia a hľadania odpovede, či vieme lepšie spolupracovať a naozaj si porozumieť.

"Pozrieme sa na cesty, ako sa k sebe dostať bližšie v náročných témach, ako sú klimatická kríza, rast extrémizmu, prejavy nenávisti, vojna či energetická a finančná kríza," približuje Illah van Oijen, jedna z jeho zakladateliek trhu.

Súčasťou programu bude napríklad koncert novej jidiš hudby, rómske rozprávky, diskusia s rodičmi LGBT+ detí či výstava príbehov piatich ľudí z rôznych kultúr. Návštevníkov čakajú tiež diskusie, mestská hra, remeselné workshopy či tvorivé dielne. Chýbať nebude ani Detský Dobrý trh. Svoje aktivity na podporu turizmu predstaví Banskobystrický samosprávny kraj.

Súčasťou Dobrého trhu je naďalej snaha produkovať čo najmenej odpadu. Pri každom vstupe do zóny Dobrého trhu budú triediace stanice, okrem triedenia papiera, plastov, skla bude pokračovať aj zber kuchynského odpadu. Zároveň budú môcť návštevníci darovať do špeciálnych nádob zálohované fľaše a plechovky.

FB/Dobrý trh

Organizátori privítajú dobrovoľné vstupné.

Publicista Hrabko: Voľby? Zabudnite na korektné súperenie! Nastáva ČAS ZÚČTOVANIA
Voľby nie sú len časom sľubov, ale z pohľadu voliča aj časom zúčtovania toho, ako hodnotí správanie politických strán počas volebného obdobia. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko. Nehrá sa o fazuľky Vzhľadom na napätú politickú situáciu,... Čítať ďalej
29 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik