ĽSNS a Republika s trestným oznámením pohoreli
29 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Trestné oznámenie týkajúce sa darovania systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine odmietli. Polícia tak urobila ešte vlani. Vyplýva to zo stanoviska Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktoré TASR poskytol hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

Trestné oznámenie bolo vyšetrovateľom odmietnuté vlani v júli a rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť v septembri, keď prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I zamietol sťažnosť jedného z oznamovateľov, ozrejmil.

Trestné oznámenie podali vlani ĽSNS aj mimoparlamentné hnutie Republika. Hovorili o podozrení zo spáchania trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, či zneužívania právomoci verejného činiteľa a ďalších trestných činov.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger vtedy odmietol, že by sa darovaním systému S-300 stalo Slovensko súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Ubezpečil, že obranyschopnosť SR je naďalej zabezpečená.

Smer odkázal DOMOTANÉMU Pellegrinimu: Súperom, ktorého treba poraziť, nie je Smer, ale súčasná ZLOČINECKÁ VLÁDA!
Predseda Hlasu Peter Pellegrini označil SMER – slovenskú sociálnu demokraciu za súpera. Súpera, ktorého treba poraziť. SMER – SSD na tieto slová a postoj reagoval stanoviskom, ktoré zaslal médiám. Smer nepovažuje Hlas za súpera Smer je... Čítať ďalej
29 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik