Putin pritvrdil tresty!
28 | 04 | 2023 I Milan Laca

Putin podpísal zákon o doživotnom väzení za vlastizradu.

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon, sprísňujúci tresty za velezradu až na doživotie. Vyplýva z dokumentu na oficiálnom internetovom portáli právnych informácií.
Prísne tresty

Po mnovom dochádza k zmenám a doplneniam článku 275 ruského trestného zákona „Zrada“. Za špionáž, vyzradenie informácií, ktoré predstavujú štátne tajomstvo cudzincom, prechod na stranu nepriateľa, alebo poskytovanie finančnej, logistickej, poradenskej alebo inej pomoci pri aktivitách namierených proti Rusku, môže nasledovať trest odňatia slobody na diživotie. Predtým tieto zločiny trestali odňatím slobody až na 20 rokov s pokutou do 500 000 rubľov.

Ukrajinci sa údajne pokúsili zavraždiť Putina dronom s výbušninou
Vladimir Putin sa mal stať obeťou atentátu, ktorý naplánovali ukrajinské tajné služby, informuje nemecký denník Bild. V nedeľu mal na Moskvu letieť dron kamikadze so 17 kilogramami výbušnín, ale minul svoj cieľ. Ruský prezident mal navštíviť... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Tibor Malý
Nasledujú ďalšie

Okrem toho prezident Putin podpísal dekrét o sprísnení trestnej zodpovednosti za sabotáž a terorizmus. Podľa dokumentu, odteraz hrozí za organizovanie sabotáže až 20 rokov väzenia, namiesto 15. Za medzinárodný terorizmus hrozí od 12 rokov väzenia a nie ako doteraz, desať. Zodpovednosť sa sprísňuje aj podľa § 205 "Teroristický čin“ – maximálny trest zaň sa zvýšil z 15 na 20 rokov väzenia.

Trest aj za spolky

Za účasť v teroristických komunitách hrozí väzenie na desať až 15 rokov, namiesto doterajších päť, až desať rokov.  Za spolupáchateľstvo pri teroristickej činnosti, nábor alebo zapojenie sa do teroristických zločinov, sa zvýšil trest z piatich na sedem rokov.

Americký generál ŠOKUJE: Ruské pozemné sily sú dnes VÄČŠIE, ako na začiatku vojny!
Rusko síce vo vojne proti Ukrajine utrpelo tisícové straty, no vysoký veliteľ americkej armády v Európe v stredu zákonodarcom povedal, že vo svojom arzenáli majú oveľa viac palebnej sily, ako na začiatku vojny. O téme informuje CNN. "Ruské pozemné... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik