Matovič Bez ochranky v Púchove robil kampaň Ficovi
28 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Igor Matovič po svojom ťažení Slovenskom, ktoré nazval Bez ochranky, vo štvrtok zamieril na stredné Považie. V Púchove odzneli vážne obvinenia voči ... Robertovi Ficovi a Petrovi Pellegrinimu.

Dvojhodinovým púchovským stretnutím sa ako červený výkričník niesli tradičné Matovičove slová – Lebo Fico. A to aj v prípade otázok, ktoré sa týkali niečoho celkom iného. Napríklad zmluvy s USA, či základní. Matovič tiež vyčíslil koľko toho podľa neho Fico a Pellegrini rozkradli. Poslanec ešte aj pri obvinení, že robil USA podržtašku využil na ohovorenie Fica. Celou diskusiou sa ťahala téma dôchodcov a ich príjmov. Zaklincoval to aj Michal Šipoš, ktorý tiež nezabudol ... nadávať na Fica.

Konfrontácia s predvolebným sľubom

Igora Matoviča sa jeden z prítomných opýtal na jeho sľub, že bez referenda a súhlasu obyvateľov, nepodpíše žiadnu zmluvu o základni s USA, no potom nás podľa prítomného pána oklamal.

„Na Slovensku nie je žiadna základňa amerických vojakov, alebo niečo podobné. Skúste mi ju ukázať,“vyzval poslanec diskutéra.

Kampaň OĽaNO je v plnom prúde. Z čoho ju financuje? Je naozaj transparenstné?
Kampaň v plnom prúde robí aj Matovičovo OĽaNO. Výjazdy do kultúrnych domov nie sú zadarmo a rozhodne ani ich mediálne výstupy na sociálnych sieťach nie. Hoci si zriadili transparentný účet, výdavky cez neho nejdú. OĽaNO na kampaň nevynakladá na... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Fico po prvý krát

„Poznám však kauzu, ktorá bola vo Vajnoroch, kde istá firma Bonul, patriaca mafiánovi Norbertovi Bődőrovi stavala za tri milióny eur kasárne pre centrum vojakov NATO a bolo to za vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Máte pravdu, takéto niečo sa tu dialo,“odpovedal Matovič na niečo, na čo sa ho diskutér nepýtal. „Obrannú“ zmluvu s USA a jej podpis Matovič bránil tým, že bola podpísaná pár týždňov pred tým, ako sa začal rusko-ukrajinský konflikt. Zase si však nezabudol kopnúť do Smeru, ktorý mal pár dní pred tým míting, na ktorom vyjadrili svoje presvedčenie, že Rusko na Ukrajinu nezaútočí.

Facebook / Reprofoto z videa

Chránia naše nebo

Matovič pána doplnil, že tých pár zahraničných vojakov tu chráni naše nebo. „Doniesli sem ich Patrioty,“vysvetľuje Matovič s tým, že ten jeden Patriot, ktorý chráni naše nebo pred útokmi nejakej chorej hlavy, stojí okolo miliardy eur a takéto systémy tu máme tri.

„Dali nám sem stovky vojakov, aby to obsluhovali, aby sme to nemuseli platiť nemuseli my, vy z vašich daní, tak buďme radi, že niekto iný chráni to, aby vy ste mohli v kľude spávať,“ presviedčal Matovič Púchovčanov.

Fico po druhýkrát

Nemohla ostať bokom ani téma prídavkov na deti, ktoré Fico s Pellegrinim zvýšili o 3 eurá za osem rokov.

„Viete prečo iba o tri eurá? Lebo tie prachy rozkradli. Rozkradli 30 miliárd eur za 12 rokov, 200 miliónov mesačne kradli Fico, Pellegrini a ich banda. Ak by sa dôchodkyne nenechali kúpiť za ružičku a nevolili tú skorumpovanú bandu, týchto dvesto eur mohli mať deti od roku 2006. alternatívne všetci dôchodcovia mohli mať o dvesto eur každý mesiac vyšší dôchodok,“ myslí si Matovič, ktorý „dôchodkyne kúpené za ružičku“ počas debaty spomenul ešte niekoľkokrát.

Igor Matovič o krásnej klietke hanby, pred ktorou žiadal o dôveru ľudí
Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO, sa aktuálne nachádza v Levoči, kde podľa všetkého tiež ide o predvolebnú kampaň strany OĽaNO. Štvorminútové video začal pohľadom na známu klietku hanby Levoči. Deklaruje, že je bez ochranky a predtým, ako sa... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Fico po tretíkrát

Ďalšieho diskutujúceho zaujímalo meno jedného politika, ktorý by nebol „strčený v americkej r...i“. Keď sa Matovič opýtal, či má pocit, že on tam je, starší pán mu odpovedal:

„Vy ste tam pichnutý celý!,“ na čo Matovič prítomných ubezpečil, že on vie, že Amerika kade chodí, tade si vynucuje demokraciu granátmi. A to povedal pár minút po tom, ako prítomných presviedčal, že nás sem prišli USA aj so svojimi Patriotmi chrániť.

„Možno ste včera videli Roberta Fica fotografiu s americkým veľvyslancom. Ten hlboký predklon mi pripomínal hlboký predklon Andreja Danka, keď si na Červenom námestí podával ruku s Putinom. Fico má jednu tvár pre ľudí, druhú pred americkým veľvyslancom,“skrútol reč zase k Ficovi Matovič.

Fico po štvrtýkrát

Matovič upozornil, o koľko seniorom súčasná vláda pozvyšovala dôchodky. Nezabudol pripomenúť, že Fico a Pellegrini to nerobili, len si kupovali dôchodkyne ružičkami, no zabudol pripomenúť, že systém, podľa ktorého sa v súčasnosti valorizujú dôchodky, schválila ešte predchádzajúca, teda Ficova vládna garnitúra.

OSPRAVEDLNÍ SA MATOVIČ BLAHOVI? Na Spiš si expremiér prišiel po lekciu zo slušnosti (VIDEO)
V rámci predvolebného turné, nazvaného Bez ochranky, si to v uplynulom týždni Igor Matovič (OĽaNO) namieril na severný Spiš, do kráľovských miest Kežmarok a Stará Ľubovňa. Aj tu ľudí zaujímali témy okolo pozemkov, stále žije covidová téma a hlasy... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Michal, ideš!

Výrazným „leboFico“ motivátorom bol Michal Šipoš, ktorý chodil po časti sály s mikrofónom. Občas doň aj čosi povedal – presne v zmysle, ako sa tí Ficovi ľudia boja prísť na stretnutia, preto sedia niekde pri počítači a sledujú tieto debaty online.

„Keby tie vily, čo sme ich odhalili v tom Cannes vo Francúzsku, na Slavíne v Bratislave, zlaté tehličky v trezore, predstavte si, keby oni za tie hojné časy dali tie peniaze dôchodcom, aké dnes by mohli mať vysoké dôchodky a už by sme mali my menej roboty,“ rozbehol sa Michal Šipoš.

Matovičovi sa v diskusiach nedarí

Matovič v prvej reakcii odpovedal, že on nikdy nerobil kampaň. “Ja som nikdy nepovedal – vakcína je sloboda. Povedala to pani prezidentka Čaputová, ak sa pamätáte a iní vybraní ľudia, ktorí hovorili, že vakcína je sloboda,” zdôraznil.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik