Ukrajinci sa údajne pokúsili zavraždiť Putina dronom s výbušninou
27 | 04 | 2023 I Tibor Malý

Vladimir Putin sa mal stať obeťou atentátu, ktorý naplánovali ukrajinské tajné služby, informuje nemecký denník Bild. V nedeľu mal na Moskvu letieť dron kamikadze so 17 kilogramami výbušnín, ale minul svoj cieľ.

Ruský prezident mal navštíviť novovybudovaný priemyselný park neďaleko Moskvy. Ukrajinské tajné služby to zistili a naplánovali útok. Dron UJ-22, ktorý použili, je najmodernejší dron stredného doletu, ktorý majú Ukrajinci k dispozícii.

Informácie o plánovanom útoku pochádzajú od ukrajinského aktivistu Jurija Romanenka, ktorého cituje denník Bild. „Minulý týždeň dostali naši spravodajskí dôstojníci informácie o Putinovej ceste do priemyselného parku Rudnevo. V súlade s tým vzlietol náš dron kamikadze, preletel cez celú protivzdušnú obranu Ruskej federácie a zrútil sa neďaleko priemyselného parku,“ napísal aktivista na Twitteri.

Argentína sa pridáva k Brazílii. Ide o dedolarizáciu
Argentína v stredu (miestneho času) údajne oznámila plány použiť čínsku menu jüan na platby za tovar dovážaný z Číny uprostred vznikajúcej vlny dedolarizácie tlačenej krajinami a regiónmi s cieľom znížiť závislosť od amerického dolára. Argentínsky... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Informáciu potvrdili aj súkromné ruské médiá, ktoré informovali o páde dronu UJ-22 pri obci Voroskovo východne od Moskvy. To je asi 20 kilometrov východne od priemyselného parku Rudnevo. Na palube dronu bolo 30 blokov C-4 s celkovou hmotnosťou 17 kilogramov.

Ruská tlačová agentúra TASS informovala, že pri Moskve sa našli tri havarované drony – kvadrokoptéry – vybavené kamerami a bez identifikačných znakov. Jeden z dronov sa nachádzal neďaleko miesta, kde sa v nedeľu našiel ukrajinský dron s výbušninami. Podľa agentúry TASS úrady skúmajú hypotézu, že kvadrokoptéry mohli byť použité na korekciu letu nájdeného dronu ukrajinskej výroby, ktorý má dolet až 900 kilometrov.

Ukrajinské orgány sa zdržali komentára. Už skôr popreli, že by mali niečo spoločné s dronmi nájdenými na ruskom území vrátane stroja, ktorý sa vo februári zrútil pri Kolomne, poznamenala ruská redakcia BBC.

Nie je jasné, či by sa atentát podaril, keby sa dron nerozbil, ani či Putin továreň skutočne navštívil. V pondelok to uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov: „Ruský prezident Vladimir Putin pracuje v Kremli. Hlava štátu neplánuje žiadne veľké verejné podujatia.“

Erdoganova NEVOĽNOSŤ vyvolala divoké špekulácie! Bol prezident OTRÁVENÝ?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v utorok večer náhle ukončil priamy televízny rozhovor. Vraj náhle ochorel a svoju neschopnosť pokračovať pripísal bolestiam žalúdka, informuje Breitbart. Začali sa však šíriť rôzne klebety. V hre je infarkt,... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Zdroj: Plenum.sk

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik