Nehoda pri výcviku Ukrajincov? Poľsko vyšetruje trosky "vzdušného vojenského objektu"
28 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Poľsko vyšetruje pozostatky pravdepodobne havarovaného „leteckého vojenského objektu“ v lese v strede krajiny. Miestne médiá tvrdia, že má ruské nápisy. Je možná aj nehoda pri výcviku ukrajinských vojakov v Poľsku, informuje Breitbart.

Ďaleko od ukrajinských hraníc

Skupina Sapperov – vojenských inžinierov – podporovaná políciou je rozmiestnená v lese neďaleko mesta Zamošč. V centrálnom regióne Poľska s názvom Kujavsko-pomorské vojvodstvo alebo provincia je predpokladané miesto havárie značne vzdialené od ukrajinských hraníc, asi 350 míľ.

Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro vo štvrtok v skorých ranných hodinách prezradil, že „vojenskí experti“ vrátane inžinierov a armádnej kontrarozviedky pod dohľadom Národnej prokuratúry vyšetrujú „pozostatky leteckého vojenského objektu nájdeného v lese“. Poľské ministerstvo obrany vo vyhlásení uviedlo, že „objekt“ nepredstavuje žiadnu hrozbu pre bezpečnosť miestnych obyvateľov.

Podľa poľskej televízie TVN24 je v lesoch pri Zamošči od utorka aktivita, ale doteraz neboli k dispozícii žiadne informácie o tom, čo sa v oblasti našlo. Reportér uvádza, že zatiaľ čo oblasť „vzdušného vojenského objektu“ je v súčasnosti prísne zakázaná pre civilistov, jeho tím si ju mohol pozrieť už skôr a povedal, že bol svedkom „kruhu v piesku s priemerom niekoľkých metrov“, kde sa vyšetrovanie začalo, ale policajti začali prehľadávať aj zvyšok lesa.

Údajne objekt objavili chodci a nejaký čas už mohol byť v lese.

Mafiáni robia špinavú prácu pre Ukrajinu
Počas vojny sa výrazne zmenil aj organizovaný zločin na Ukrajine. Mafiáni už nemôžu a nechcú spolupracovať s ruským podsvetím, ale skôr sa zúčastniť vojny. Pod tlakom Západu nabral nový impulz aj boj proti korupcii. Píše maďarský portál... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ruská raketa alebo dron?

Žiadne ďalšie informácie o povahe tohto objektu zatiaľ neboli zverejnené, ale poľskí vysielatelia a publikácie uvádzajú svoje vlastné informácie, vrátane tvrdení, že „objekt“ je v skutočnosti ruská raketa.

RMF24 cituje svoje vlastné zdroje, ktoré uvádzajú, že „raketa vzduch-zem... niekoľko metrov dlhá je uviaznutá v zemi“, ale predchádzajúce informácie naznačovali havarovaný dron. V oboch prípadoch je na spadnutom zariadení nápis v ruštine, tvrdil vysielateľ.

Nehoda pri výcviku Ukrajincov?

To nevyhnutne neznamená ruský útok, ba dokonca ani to, že raketu odpálilo Rusko. Ako krajiny bývalého sovietskeho bloku, Poľsko aj Ukrajina stále používajú vo svojich vlastných armádach bývalé ruské vybavenie vrátane rakiet. Ukrajinský systém protivzdušnej obrany je navrhnutý a vyrobený prevažne v Rusku a Poľsko stále lieta na bojových lietadlách zo sovietskej éry, ktoré zhadzujú zbrane ruskej výroby.

Vzhľadom na to, že sa hovorí, že ukrajinskí piloti teraz cvičia v Poľsku, je možná nehoda pri výcviku. To však nemusí úplne vysvetľovať zapojenie národnej prokuratúry, ktorá podľa trestného zákona vyšetruje články týkajúce sa riskovania životov iných v dôsledku udalostí vrátane požiaru, zrútenia budov, výbušnín a „náhleho uvoľnenia jadrovej energie“.

Zelenskyj volal s čínskym prezidentom. DIALÓG A VYJEDNÁVANIE sú jedinou cestou, hovorí Si
Rozhovory a vyjednávanie sú jediným východiskom z vojny! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij v stredu uviedol, že mal „dlhý a zmysluplný“ telefonát s čínskym lídrom Si Ťin-pchingom a dúfa, že to dá impulz vzťahom s Pekingom. O téme informuje... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Podivné video, nezvyčajný jav

Podľa poľského rádia ESKA miestni obyvatelia zbadali nad mestom Bydgoszcz rýchlo sa pohybujúci objekt, ktorý zachytila ​​aj bezpečnostná kamera. S odvolaním sa na „podivné video“ a „nezvyčajný jav“ vysielateľ zaznamenal tvrdenia svedkov, že rýchlo sa pohybujúci objekt nevydával žiadny zvuk a nemal krídla.

Vyšetrovanie sa podobá na iné nedávne udalosti vrátane smrti dvoch dedinčanov vo východnom Poľsku, ktorí boli zabití, keď na ich farmu pristála zablúdená strela z vojny na Ukrajine. Keď bola raketa identifikovaná ako raketa ruskej výroby, výbuch sa nakrátko považoval za veľkú eskaláciu vojny a potenciálne porušenie štátu NATO zo strany Ruskej federácie. Po tom, čo sa zistilo, že ho skutočne vystrelili Ukrajinci a že sa náhodou dostal do Poľska, osudný úder bol odpustený a zabudnutý.

Rusko tiež tento týždeň objavilo nečakaný lietajúci objekt v ich lesoch, pričom uviedli, že ukrajinský dron naložený bombou sa našiel zrútený medzi stromami len 29 míľ od Moskvy.

Prvýkrát mohla Ukrajina použiť americké „inteligentné bomby“, ktoré spôsobili smrtiacu skazu v Bachmute (VIDEO)
Je pravdepodobné, že Ukrajinci prvýkrát použili na Ukrajine systém JDAM, ktorý prišiel v marci. Zábery ukázali, akú smrtiacu skazu spôsobili v Bachmute. Zrovnali ruský muničný sklad so zemou a spôsobil zmätok na ruskej vojenskej strane. S týmto... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik