Erdoganova NEVOĽNOSŤ vyvolala divoké špekulácie! Bol prezident OTRÁVENÝ?
27 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v utorok večer náhle ukončil priamy televízny rozhovor. Vraj náhle ochorel a svoju neschopnosť pokračovať pripísal bolestiam žalúdka, informuje Breitbart. Začali sa však šíriť rôzne klebety. V hre je infarkt, otrava i smrteľné lôžko!

Divoké špekulácie

Erdogan opísal vo vyhlásení zverejnenom v stredu na sociálnych sieťach svoju záhadnú chorobu ako „menšiu nepríjemnosť“. Ootvrdil, že v stredu nevystúpi na žiadnom verejnom vystúpení. Jeho administratíva oznámila zrušenie niekoľkých ďalších predvolebných mítingov. No oznámil aj, že sa už vo štvrtok „virtuálne“ objaví na podujatí, ktoré otvára ruskú jadrovú elektráreň Akkuyu, ku ktorej sa na živom videu z Moskvy vyjadrí aj ruský líder Vladimir Putin.

Zrušenie podnietilo divoké špekulácie na internete, že Erdogan trpí oveľa závažnejšou chorobou, ako naznačuje prezidentská kancelária. Účty na Twitteri a Telegrame bez podložených dôkazov tvrdili, že Erdogan dostal infarkt alebo ho otrávil ruský predstaviteľ. Niektoré anonymné účty tvrdili, že Erdogan je hospitalizovaný a úradníci urýchlene previezli jeho rodinu k jeho lôžku.

Erdoganov úrad všetky takéto tvrdenia poprel

Erdoganov zdravotný stav sa stal témou kampane v utorok počas rozhovoru pre tureckú televíziu Kanal 7. Erdogan odišiel spred kamery a producentom naznačil, že nemôže pokračovať v diskusii a bol nútený odísť.

Erdogan v pondelok zverejnil na svojom účte na Twitteri správu, v ktorej poďakoval svojim priaznivcom za želanie zdravia a trval na tom, že jeho choroba je „ľahká“.

"Rád by som sa poďakoval každému členovi môjho šľachetného národa, každému z mojich bratov a sestier, ktorí vyjadrili svoje myšlienky a modlitby za drobné nepríjemnosti, ktoré som mal počas vysielania kvôli mojej pracovnej vyťaženosti," uvádza sa vo vyhlásení. „Dnes budem odpočívať doma na radu lekárov. ... S Božím dovolením budeme od zajtra pokračovať v našom programe.“

Prezidentská kancelária neskôr potvrdila, že Erdogan sa osobne nezúčastní na otvorení elektrárne, čo podporilo fámy o jeho chorobe.

Rakúske noviny: Európa mení smer a Orbán sa môže stať vzorom!
Ak bude tento trend pokračovať, maďarský premiér, predtým označovaný za autoritárskeho a proputinovského, by sa dokonca mohol stať vedúcou osobnosťou európskeho hlavného prúdu, zdôrazňujú podľa Mandiner rakúske noviny Zurzeit. Orbánovi kritici sa... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Klebety neutíchajú

Správy v tureckých médiách vo štvrtok poznamenali, že kanály sociálnych médií, z ktorých mnohé sú pochybného pôvodu a nedokázali identifikovať zdroje, tvrdili, že skutočnou povahou Erdoganovej choroby bola ťažká srdcová choroba a že utrpel srdcový infarkt. Iní naznačovali, že bol otrávený a že zločin sa stal počas stretnutia s ruskými predstaviteľmi. Zatiaľ čo Turecko je formálne členom NATO, Erdoganovo zotrvanie pri moci bolo definované výraznou ústretovosťou voči Moskve, takže nie je jasné, prečo by ho ruskí predstavitelia otrávili.

Iné správy bez uvedenia dôvodu tvrdili, že Erdogana hospitalizovali a jeho rodina sa v očakávaní jeho smrti ponáhľala k jeho lôžku.

Turecký prezidentský úrad vydal v stredu neskoro večer vyhlásenie, v ktorom poprel tieto fámy a uviedol, že Erdogan sa zotavuje bez incidentov. Turecký viceprezident Fuat Oktay opísal Erdoganov stav ako „veľmi dobrý“, no k zmätku prispel opisom, že sa zotavuje z „ľahkej nádchy“, čo je iná choroba, ako pôvodne tvrdila vláda.

Kemal Kılıçdaroğlu, foto: Getty Images

V Turecku to pred voľbami vrie

Turecký prezident je v súčasnosti uprostred intenzívnej predvolebnej kampane pred voľbami 14. mája. Jeho hlavný vyzývateľ, líder opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, si v nedávnych prieskumoch verejnej mienky počínal dostatočne dobre na to, aby mohol vyhrať preteky. Čiastočne aj vďaka ďalším opozičným stranám, ktoré sa zjednotili v koalícii za ním a ľavicovo orientovanej Ľudovej demokratickej strane ( HDP), prokurdskej organizácii, ktorá nedokázala postaviť svojho vlastného kandidáta. Vodca CHP tiež ťažil z verejného pobúrenia v reakcii na Erdoganovo vnímané nesprávne zaobchádzanie s ničivými zemetraseniami, ktoré vo februári vo východnom Turecku zabili desaťtisíce ľudí.

Zatiaľ čo sa zdá, že Kılıçdaroğlu získal značnú podporu verejnosti proti Erdoganovi, Turecko zažilo za súčasného prezidenta viacero neslobodných a nespravodlivých volieb. Erdoganovi odporcovia čelili väzneniu, potlačovaniu voličov a násiliu mafie. Samotný Kılıçdaroğlu bol minulý týždeň nútený zrušiť niektoré verejné vystúpenia po tom, čo islamistické davy fyzicky napadli jeho konvoj.

V ten istý deň, keď Erdoganovi prišlo zle v televízii, turecká polícia vykonala razie proti politickým disidentom, ktoré viedli k zatknutiu 110 ľudí vrátane miestnych opozičných politikov údajne napojených na kurdské separatistické skupiny.

Zelenskyj volal s čínskym prezidentom. DIALÓG A VYJEDNÁVANIE sú jedinou cestou, hovorí Si
Rozhovory a vyjednávanie sú jediným východiskom z vojny! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij v stredu uviedol, že mal „dlhý a zmysluplný“ telefonát s čínskym lídrom Si Ťin-pchingom a dúfa, že to dá impulz vzťahom s Pekingom. O téme informuje... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik