"Pomoc" až za hrob. Ten vlastný (VIDEO)
26 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Nápis „Nepečieme z ukrajinského obilia“ na jednej z rodinných pekární v Krnove rozvíril verejnú mienku v susednom Česku. Majiteľka ním pritom nechcela povedať nič iné, ako to, že pečú z múky, ktorá je vyrobená z obilia vypestovaného v Českej republike.

Majiteľku samotnú zarazilo, ako si tabuľu vysvetlili niektorí ľudia, ktorí jej nadávali do kremeľských kolaborantov. Bola za tým čisto obava z diania, ktoré sleduje v zahraničí. Český zodpovedný minister sa však pokúša upokojiť obavy spotrebiteľov aj napriek obavám Českej agrární komory. Majiteľke pekárne sa však okrem "hejtu" dostáva aj podpora. 

Pôjdu k normálnym ľuďom

„Ide len o kvalitu obilia a o strach o zdravie obyvateľov Krnova,“hovorí majiteľka Jana Pernická. Niektorí ľudia to však pochopili inak a na sociálnych sieťach sa začala šíriť vlna doslova nenávistných komentárov na adresu podniku, ale aj samotnej podnikateľky.

„Tak si to zjedzte, pekáreň. Pôjdeme k normálnym ľuďom.“

„Prístup pekárne, ktorá nadbieha pro-ruským kolaborantom, je zavrhnutiahodný.“

Vlčan žiada OSPRAVEDLNENIE, Becík ODPOVEDE (VIDEO)
Ministerstvo pôdohospodárstva sa týždeň po tom, čo vláda zakázala dovoz ukrajinského obilia, rozhýbalo a v Kolárove zorganizovalo tlačovú besedu (TB), na ktorej sme sa podľa Branislava Becíka (Hlas-SD) nedozvedeli nič. Predsedníčka Agrárnej komory... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Za všetkým je obava

„Zostala som v šoku, pretože taká nevinná vec, upozornenie na to, že nepečieme zo závadnej múky, je politický názor,“ vysvetľuje Pernická. Problémom ale nie je to, že podporuje ruskú stranu konfliktu na Ukrajine ale to, že aj ona má obavu z kvality ukrajinského obilia, na ktorú upozorňovali aj niektoré štáty, dokonca zakázali dovoz.

V Čechách z Ukrajiny len dobré obilie!

„Kontrolné orgány Českej republiky preverujú aj to minimum, čo k nám príde. Všetko je v poriadku,“ presviedča českých spotrebiteľov Zdeněk Nekula, minister pôdohospodárstva. Ešte pred pár dňami pritom Česká agrární komora vyjadrovala neistotu v tom, že sa do ČR skutočne nedostávajú produkty, ktoré sa v Poľsku, či na Slovensku v baliarňach či mlynoch menia na „vyrobené v EÚ“.

Ukrajinský potravinový škandál nadobúda obludné rozmery
To, že agrárna komora (AK) ČR varuje pred vajíčkami a kuracinou z Ukrajiny, je v poriadku – nosnice na hydinových farmách predsa Ukrajinci kŕmia obilím. AK však prichádza s podozrením, že mäso a vajíčka sú prebaľované na Slovensku. Toto podozrenie... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Ceduľu nezloží

„Proti Ukrajincom vôbec nič nemám, mnohí sem chodia a sme v pohode,“ vysvetľuje Pernická s tým, že potvrdzuje svoj úplne apolitický zámer chrániť zdravie ľudí. Horšie by bolo, keby kvôli tomu prišla o zákazníkov.

Všetko stojí na kvalite

Pernická na Facebooku píše, že ako remeselná pekáreň sa snažia prinášať produkty z čo najkvalitnejších surovín a ani by jej nenapadlo, akú vlnu odporu voči nej, ale aj podpory pre jej podnik, vyvolá jedna tabuľa. V obsiahlom statuse vysvetľuje, o čo jej vlastne šlo a teda že nekonala v nejakom politickom fanatizme, ale v potrebe ochrany zdravia.

&id=100054566673845

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Prvýkrát mohla Ukrajina použiť americké „inteligentné bomby“, ktoré spôsobili smrtiacu skazu v Bachmute (VIDEO)
Je pravdepodobné, že Ukrajinci prvýkrát použili na Ukrajine systém JDAM, ktorý prišiel v marci. Zábery ukázali, akú smrtiacu skazu spôsobili v Bachmute. Zrovnali ruský muničný sklad so zemou a spôsobil zmätok na ruskej vojenskej strane. S týmto... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik