Pápež a Orbán sú jediní v Európe, kto volá po MIERI!
25 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Pápež František odchádza v piatok na trojdňovú cestu do Maďarska. Očakáva sa, že vojna na Ukrajine, migrácia a kresťanské korene Európy budú na prvom mieste jeho verejných prejavov a súkromných rozhovorov s premiérom Viktorom Orbánom, informuje The Guardian.

Agentúra Reuters uvádza, že hoci hlavným účelom sú stretnutia s maďarskými katolíkmi, František v nedeľu priznal, že obsah cesty ovplyvňujú aktuálne udalosti.

"Bude to tiež výlet do stredu Európy, ktorý je naďalej zmietaný mrazivými vetrom vojny, zatiaľ čo pohyb toľkých ľudí zaradil návštevu na program naliehavých humanitárnych otázok," uviedol pápež.

Orbán povedal, že Maďarsko a Vatikán sú jediné dva európske štáty, ktoré možno vo vzťahu k Ukrajine označiť za „promierové“.

Orbán aj pápež vyzvali na prímerie a rokovania s cieľom ukončiť vojnu a František vyzval Ukrajinu, aby bola otvorená dialógu s Ruskom, čo Ukrajina doteraz vylučovala.

Maďarsko, ktoré podporuje suverénnu Ukrajinu, no stále má silné ekonomické väzby na Rusko, odmietlo poslať Ukrajine zbrane.

Medvedev varoval pred dôsledkami vzniku „Štvrtej ríše“
Medvedev: vznik „Štvrtej ríše“ na základe Nemecka sa zmení na celoeurópsku vojnu Možné vystúpenie na základe Nemecka a jeho satelitov „Štvrtej ríše“ sa zmení na novú celoeurópsku vojnu, domnieva sa podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie... Čítať ďalej
25 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik