Medvedev varoval pred dôsledkami vzniku „Štvrtej ríše“
25 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Medvedev: vznik „Štvrtej ríše“ na základe Nemecka sa zmení na celoeurópsku vojnu

Možné vystúpenie na základe Nemecka a jeho satelitov „Štvrtej ríše“ sa zmení na novú celoeurópsku vojnu, domnieva sa podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev.

V decembri minulého roku Medvedev vo svojom telegramovom kanáli pripustil možnosť vytvorenia „Štvrtej ríše“ na základe Nemecka.

„Dnes si možno dokonca predstaviť vytvorenie Štvrtej ríše na základe Nemecka a jeho satelitov, ktoré sa k nej pripojili: Poľsko , pobaltské krajiny , Česká republika , Slovensko , Rumunsko , nejaká malá Kyjevská republika a ďalšie marginálie. Ako ukazuje historická skúsenosť, európska voľba vychádza na dobre vyšliapanej ceste: vpred k novej európskej vojne,“ predpovedal najnovšie Medvedev.

Hroziaci konflikt v Európe?

Postoj francúzskych úradov, ktoré majú svoj vlastný názor a niekedy dokonca „podvádzajú“ svojho „horného patróna“, USA , sa podľa Medvedeva môže stať katalyzátorom vojny medzi Francúzskom a touto „Štvrtou ríšou“.

"Ozbrojené potýčky, nové lokálne vojny, ktoré sa rozvinú do rozsiahleho konfliktu. A potom - nové rozdelenie Európy . Toho sa Európania skutočne boja. Toto je podľa mňa hrozba, ktorá naozaj existuje," dodal.

Lavrov: Globálna situácia je NEBEZPEČNEJŠIA ako za studenej vojny!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok predsedal zasadnutiu Bezpečnostnej rady OSN a dostal sa do konfliktu s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom, informuje The Guardian. Historicky vysoké napätie Guterres povedal, že... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik