Americký vojak mal ÚTOČIŤ NOŽOM v Banskej Bystrici! Naďovo ministerstvo mlčí
25 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Dozvie sa verejnosť pravdu?V spoločnosti rezonuje nedávny incident v Banskej Bystrici, kedy mal opitý príslušník americkej armády nožom zaútočiť na okoloidúceho muža. Stať sa tak malo začiatkom apríla, v centre mesta pri Barbakane.

Útok alebo hoax?

„Ôsmeho apríla tohto roku, zaútočil v blízkosti Barbakanu v Banskej Bystrici, ožratý americký vojak. Útočil nožom a to na okoloidúceho pána, ktorý sa prechádzal s rodinou,“ šokuje vo videu známy podnikateľ Arpád Sárközi z Banskej Bystrice.

Vo videu o čine hovorí aj podnikateľ Arpád Sárközi. Podľa jeho slov útočníka spacifikovali mestskí policajti. Na miesto bola privolaná aj štátna polícia. „Osoba bola predvedená na obvodné oddelenie, kde s ním bola spísaná zápisnica. Keď sa však zistilo, že ide o amerického vojaka, po tohto „amerického idiota“ si prišiel jeho nadradený a všetko sa „stopilo". A v tichosti ututlalo,“ informoval Sárközi, ktorý sa odvolal na informácie od zdroja z polície.

Zlo je zlo

„Je jedno, či to bol Američan, Ukrajinec alebo Rus. Zlo je zlo a dobro je dobro. Ak ktokoľvek pácha zlo, nesmieme tomu len mlčky prizerať. Kedysi sa muselo mlčať o tom, že ruskí vojaci brutálne znásilnili herečku Květu Fialovú. Dnes sa musí mlčať o tom, že americký vojak útočil voči Slovákovi. To je nejaký posun? Demokracia, právny štát?“ pýta sa podnikateľ, ktorý si s našim „právnym štátom užil svoje“ počas pandémie. Keď ako jediný svoj podnik v Banskej Bystrici nezatvoril. „Nemlčal som vtedy a nebudem mlčať ani teraz,“ uzavrel.

Dozvie sa verejnosť pravdu?

Redakcia Ereportu sa snažila zistiť niečo viac o incidente na Krajskom riaditeľstve PZ SR s Banskej Bystrici. Hovorkyňa Petra Kováčiková však uviedla, že prípad spadá pod ministerstvo obrany, preto nemá kompetenciu sa k nemu vyjadriť. Vyjadrenie k záležitosti sa však redakcii nepodarilo získať ani od rezortu povereného ministra Jaroslava Naďa.

Na Slovensku aktuálne nie je možné vyšetrovať a trestať trestné činy amerických vojakov, ktorí sa zdržiavajú na našom území, keďže to neumožňuje obranná zmluva DCA uzavretá so Spojenými štátmi.

Potvrdené: Uhrík sľubuje trestno-právnu dohru vládnej anarchie (VIDEO)
Hnutie Republika na svojej piatkovej tlačovej konferencii informovalo o niekoľkých závažných témach a zisteniach, s ktorými sa obracajú na kompetentných. Marek Géci na tlačovej besede informoval o posune kauzy odovzdania MIG-ov Ukrajine. Milan... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik