Sme na Slovensku: "Slovenská zástava tu nemá čo robiť, odneste ju"
23 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Ľuboš Blaha sa na webovej stránke strany Smer - SSD v blogu pýta: "UŽ JE ZAKÁZANÁ AJ SLOVENSKÁ ZÁSTAVA?!" Dodáva, že sa dozvedel "neuveriteľné veci. Už nemôžeme vyjadriť úctu ani k vlastnej štátnosti?"

Poďme sa na text Blahovho blogu pozrieť bližšie.

Vraj, ktosi dostal od polície odstrániť na Slovensku verejne vystavenú slovenskú vlajku

"Hovoril som s jedným starším pánom z Bratislavy, ktorý mi povedal neuveriteľné veci. Polícia mu zakázala vyvesiť zástavu Slovenskej republiky." Píše totiž Ľuboš Blaha. A vysvetľuje: "Štvrtého apríla si bol občan uctiť pamiatku našich osloboditeľov od fašizmu. Chodieva k Dunaju k Pamätníku námorníkov Sovietskej dunajskej flotily. Na pamätník vyvesil zástavy našich osloboditeľov - ruskú a bieloruskú. Samozrejme, pridal aj tú slovenskú. Ako mi s dojatím hovoril - "každý rok si takto chodievam uctiť obetu Rusov a ďalších národov ZSSR, veď bez nich by som nežil, nikto z nás".

A potom to prišlo

Ľuboš Blaha pokračuje v opise udalosti tak, ako mu ju vyrozprával aktér a svedok: "Na seniora nejakí slniečkari zavolali políciu. Vraj mu tam nadávali chlapi v oblekoch, ktorí hovorili po ukrajinsky. Neviem posúdiť. Faktom je, že o chvíľu prišla polícia a pánovi prikázala zástavy zvesiť a odniesť preč.  "Aj tú slovenskú?" - neveriacky sa pýtal starší pán. "Aj tú slovenskú, nemá to tu čo robiť," odpovedá policajt za súhlasného pokriku slniečkarov."

Kam sme to dopracovali

"Kde sme to dopracovali," hovorí mi (Ľubošovi Blahovi) dôchodca so zlomeným hlasom. "Nielenže nemôžeme vyjadriť vďaku ruskému národu za víťazstvo v druhej svetovej vojne, už nemôžeme vyjadriť ani úctu k domovine."

Slovenský štát zošalel

"Je choré, čo sa dnes na Slovensku deje. Polícia podľa všetkého zakazuje ľuďom vystavovať slovenskú zástavu - to je šialené! Hlavná vec, že tá ukrajinská visí z každej diery. To policajtom nevadí. Z toho slniečkari slintajú od rozkoše. Keď sa prejdete po New Yorku, americká zástava sa trepoce na každej poondiatej budove. Vo Francúzsku detto. V Británii to isté. Ale na Slovensku nemôžete vystaviť štátnu zástavu ani v deň veľkého výročia - na pamätník, ktorý pripomína naše najdôležitejšie historické víťazstvo." Píše Ľuboš Blaha.

Berte na ôsmeho a deviateho mája vlajky!

"Toto je škandál. Prosím, nesmieme to gestapu uľahčovať. Ôsmeho a deviateho mája zoberme slovenské zástavy a poďme vyjadriť vďaku hrdinom. Či už je to slovenská národná zástava, alebo zástava ZSSR a jeho nástupníckeho štátu, na výročie nášho oslobodenia jednoznačne patrí na pamätníky Červenej armády. Staršej generácii toto vysvetľovať netreba. Oni vedia, oni chodia. Tak ako ten milý pán, ktorého policajti takto nechutne ponížili. Musíme to vysvetľovať mladým ľuďom - našim deťom. Ak nebudú mať úctu k vlastnému národu a k tým, čo nás oslobodili od fašizmu, stanú sa duchovnými bezdomovcami. Zachráňme ich, preboha. Zachráňme Slovensko". 

Text bol uverejnený aj na adrese t.me/LubosBlahaSmer

Prezidentka musí „rozdýchať“, že Slovensko má aj občanov
Je to pre ňu tak zaťažujúce? Viem, keby tu na Slovensku boli iba veľvyslanectvá USA, Ukrajiny a štátov EÚ (no, Maďarov by ani nebolo treba) a k tomu ešte strana progresívcov a kamošky v mainstreame, to by bol život v prezidentskom úrade. Takto, pri... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik