Prezidentka manuálnou prácou oslavovala
23 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa rada prezentuje aj ako ekologická aktivistka. V súvislosti so Svetovým dňom Zeme sa vybrala na Záhorie, kde sa aj s partnerom Jurajom Rizmanom pustila do sadenia stromčekov.

Túto aktivitu vo vojenskom obvode Záhorie považuje za odčinenie svojej uhlíkovej stopy. Pri obci Studienka spolu s pomocníkmi vysadili okolo 1500 sadeníc jelše lepkavej. Na ekologickom aktivizme Zuzana Čaputová postavila aj svoju prezidentskú kampaň – médiá o nej radi hovorili, ako o kandidátke so silným príbehom.

Dvakrát do roka

„Dnešnú sobotu, tak, ako máme zvykom dvakrát do roka, trávime sadením stromov. Je to náš záväzok kompenzovať uhlíkovú stopu, ktorú vytvoríme našou činnosťou. Chceme Prezidentská kancolácia byť ako prvá uhlíkovo neutrálna inštitúcia,“vysvetlila Čaputová a vyčíslila, že za tie roky, čo je vo funkcii, vysadila les veľký, ako dve futbalové ihriská. Túto informáciu doplnila slovami o tom, ako z roka na rok viac vnímame globálne otepľovanie.

„Každý svojou mierou môžeme prispieť k tomu, aby sme eliminovali klimatické zmeny,“ dodala prezidentka s tým, že ona o ochrane prírody nie len hovorí, ale ju aj aktívne praktizuje.

Facebook / Zuzana Čaputová | Vrchná veliteľka OS SR

Výsledky ocenia budúce generácie

Podľa generálneho riaditeľa štátneho podniku Vojenských lesov a majetkov SR Jána Juricu plocha, ktorú dnes zalesnili, bude o 20 rokov porastená 4-5 metrov vysokými stromami jelše lepkavej. Na tento strom padla voľba kvôli jeho veľkej schopnosti hromadenia vody.

Týmto ODPADOM nás dlhé roky kŕmia! Chrobáky, zvratky a výkaly v potravinách, ktoré tak milujete
Viete, čo sa nachádza vo vašich obľúbených potravinách? Predstavíte si pod označením „prírodná aróma“ vôňu malín alebo pravú vanilku? Asi by vám nenapadlo, že pod týmto nevinným označením sa môže skrývať látka Castoreum, ktorá sa získava zo žliaz... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Ten pocit stál za to

Zuzana Čaputová na ekológii postavila aj svoju prezidentskú kampaň.

„Na fotke za mnou je vidieť obrovskú jamu. Spojili sme sa, vzopreli sme sa moci a vďaka spoločnému úsiliu všetkých ľudí dnes nemáme v meste druhú skládku plnú odpadu zo širokého okolia. Prešli sme si obavami, pocitom ohrozenia, beznádeje, pokusmi o zastrašenie. Ale výsledný pocit stojí za to,“napísala na sociálnej sieti Čaputová pri príležitosti nakrúcania videa o jej životnom príbehu, ktorý mainstream rád označuje za silný.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Andrej Danko si na obed "treskol" a prosí o pomoc
Ak viete, ozvite sa predsedovi SNS. Priam vás vo svojom statuse o to prosí. "Treska v majonéze ma dnes zachránila. Nestihol som obed. Je to naša jedinečná slovenská špecialita. Málokto však vie, že pomer jednotlivých surovín na objednávku vymyslel... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Ivan Brožík