Opitý vojak prevrátil do škarpy systém za miliardy
23 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Ruský armádny vodič blízko Tuly nezvládol riadenie a prevrátil mobilný systém protiraketovej obrany S-400 Triumf aj s raketami do priekopy. Informovali o tom ruské médiá s tým, že rakety neexplodovali a vojak vyviazol so zlomenou rukou. O alkohole v jeho krvi sa – na rozdiel od informácií kolujúcich po Telegrame – nezmieňujú. Dodáva český spravodajský server novinky.cz.

„Vojak stratil kontrolu nad riadením a prevrátil nosič protilietadlového systému do priekopy. Vozidlo sa prevrátilo na rakety, tie sa ale našťastie neaktivovali. Dychová skúška vodiča vyšla pozitívna,“ napísal ruský telegramový účet Baza , ktorý sa venuje informovaniu o armádnom dianí.

Od jedného do tri promile

O nehode písali aj ruské médiá, medzi nimi napríklad server Life.ru , tie ale alkohol nezmieňujú. Spomínajú ho ale používatelia sociálnych sietí, ktorí sa však nezhodnú na tom, koľko toho mal 33-ročný vojak pred jazdou vypiť. Niektoré príspevky uvádzajú hodnoty pod jedno promile, iné uvádzajú aj cez tri promile.

Drahá opica

Nehodu si všimol aj bývalý námestník ukrajinského ministerstva vnútra Anton Geraščenko, ktorý na Twitteri upozornil, že systém S-400 vyjde na 160 miliónov dolárov, čo v prepočte zodpovedá 3,42 miliardy českých korún, dodáva český spravodajský server novinky.cz.

Miloš Zeman: "Nie sme zberba, sme ľud"
Ak si niekto z českých slniečkarov a kaviarnikov či tamojšieho mainstreamu myslel, že Miloš Zeman sa po skončení výkonu úradu prezidenta niekam stratí a stíchne, mýlil sa. A veľmi. Exprezident sa svojimi vyjadreniami vracia do politiky a dokonca si... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik