Vlčan by mal nakúpiť slovenské poľnohospodárske produkty
22 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

HLAS - sociálna demokracia vyzýva poverenú Hegerovu vládu a ministra Vlčana, aby konečne začal konať a vytvoril podmienky na okamžitý nákup slovenskej potravinovej produkcie.

"Pred rokom sme s lídrom HLASu - sociálna demokracia žiadali vládu, aby ochránila náš trh a našich poľnohospodárov. Konkrétne sme vyzývali vládu, aby vykúpila pšenicu, v objeme 1 milión ton, čo je ročná spotreba na Slovensku. Ak by v minulosti vláda prijala našu výzvu, nemuseli byť naše sýpky plné slovenského obilia ešte z minulej sezóny," uviedol člen predsedníctva strany Branislav Becík. 

Riešime iba problémy

"Vláda nekonala, Vlčan sa schoval a výsledkom dnes je, že na Slovensku riešime problém lacnej kontaminovanej ukrajinskej pšenice," zdôraznil Branislav Becík. 

Priznanie prišlo, ale...

"Riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej inšpekcie SR profesor Jozef Bíreš v priebehu uplynulého týždňa priznal, že nevieme, koľko ukrajinskej pšenice sa na Slovensku nachádza, nakoľko ukrajinská pšenica a múka, ktoré sa k nám dovážajú z Poľska, sú deklarované ako poľský produkt. Keďže dochádzalo podľa Bíreša len k minimálnemu počtu kontrol ukrajinskej pšenice, nie je možné s istotou zistiť, či pšenica z dovozu pochádza z Ukrajiny alebo iných krajín," upozornil Branislav Becík. 

Zároveň zdôraznil, že podľa francúzskeho portálu agritel.fr sa za posledný rok doviezlo do Maďarska, Poľska a na Slovensko spolu 7,8 milióna ton obilnín. Počet kontrol, ktoré boli vykonané na obilí v sýpkach a mlynoch na Slovensku, je pre toto dovezené množstvo komodít vysoko nepostačujúci.

Týmto ODPADOM nás dlhé roky kŕmia! Chrobáky, zvratky a výkaly v potravinách, ktoré tak milujete
Viete, čo sa nachádza vo vašich obľúbených potravinách? Predstavíte si pod označením „prírodná aróma“ vôňu malín alebo pravú vanilku? Asi by vám nenapadlo, že pod týmto nevinným označením sa môže skrývať látka Castoreum, ktorá sa získava zo žliaz... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme