Farkašovského "atómofka" na poslancov
21 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Novinár a politik Karol Farkašovský si povedal: ako poslanec na mňa, občana, tak ja, občan, na poslancov a "vybalil" návrh, ktorý „trafí“ poslanecké peňaženky.

Farkašovský upozorňuje, že do predčasných volieb sú už len dve schôdze, po ktorých poslancov čakajú tri mesiace, ktoré môžu venovať volebnej kampani a pripomína, že autor „atómoviek“ veselo kortešuje už teraz. V súvislosti s „atómofkami“ má na poslancov jednu aj on – tie tri mesiace bez poslaneckých povinností by im mala stačiť priemerná mzda. Čo by to znamenalo pre štátny rozpočet? Farkašovského pritom nedávno pobavili rôzne prieskumy preferencií a názory odborníkov, ktorými chcú médiá dosiahnuť len jedno.

Dve schôdze

„Národná rada SR má do predčasných volieb na programe už iba dve plenárne schôdze – májovú a júnovú. Ďalšie tri mesiace júl, august a september poslanci už nebudú vykonávať žiadnu legislatívnu ani poslaneckú prácu, nebudú už o ničom rokovať,“píše Karol Farkašovský.

Tri mesiace kortešačiek

„Všetci sa rozbehnú po Slovensku na volebné kortešačky. Budú presviedčať ľudí o svojej výnimočnosti, o tom ako pomáhajú, ako nestihli urobiť všetky reformy, ako by ešte pri koryte zotrvali, kto je vinovatý a vinovatejší. A budú strašiť zrútením demokracie a právneho štátu,"upozorňuje Farkašovský s tým, že Matovič už teraz obieha kultúrne domy od Kysuckého Lieskovca po Somotor a ukazuje tým, prečo sú voľby až posledný septembrový deň.

Známe tváre na volebných kandidátkach
Niekedy si myslím, že príde čas aj na známe zadky. Napokon, časť médií na Slovensku z tých známych zadkov, vrátane ich „nositeľov“, veľmi slušne žije a nie iba chvíľu, celé roky, je na tom postavená ich existencia. Známe tváre máme predhadzované na... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Poďme k tej „atómofke“

„Ukážte štipku sebareflexie, ako vážne ste mysleli svoje plamenné reči o znižovaní poslaneckých platov. Odhlasujte si zníženie platov aspoň na polovicu za tri mesiace ničnerobenia. Za tri mesiace nulového výkonu bude 2500 eur mimoriadne štedrá mzda. Úspora pre štátny rozpočet 1,2 mil. eur. Alebo, za nulový výkon by bolo ešte spravodlivejšie brať tri mesiace iba platnú priemernú mzdu 1304 eur. Úspora pre štát 1,7 milióna eur,“ vyčíslil kandidát na poslanca za SNS, ktorý aj dočasnej vláde vyčíta, že si jej členovia robia predvolebné výjazdy za štátne, teda naše peniaze.

„Jednoduchá rovnica: robíš = zarobíš, nerobíš = nezarobíš platí pre bežného občana i pre vás. Je čas ukázať elitám silu národa. Elita urobí iba to, čo jej my ako väčšina dovolíme,“uzatvára Farkašovský.

Facebook / Karol Farkašovský | Novinárova "atómofka" by celkom presne trafila ... poslanecké peňaženky

„Baví sa“ aj na prieskumoch a mediálnej masáži

„Všímajte si aké absurdity nám tu tlačia do hlavy. Napríklad o možnej koalícii konzervatívnych kresťanských demokratov a ultra liberálnych progresívcov. Na toto sa tešia babky a dedkovia v kostoloch od Terchovej po Medzilaborce. Toto nemá chybu. Toto môže vymyslieť iba dutá hlava, alebo totálny a dobre platený lokaj mocenskej elity,“ myslí si Farkašovský, podľa ktorého je toto bohapusté manipulovanie verejnou mienkou hlboké podceňovanie občianskeho intelektu.

Karol Farkašovský: Mediálna masáž pokračuje
Predčasné voľby zrejme niekomu naháňajú veľký strach. Máme tu 500 eurové lákadlo, erupciu poslaneckých nápadov v parlamente, exhibicionizmus odvolanej i nechcenej vlády, nečinnosť prezidentky... Ale to je už na Slovensku obvyklé. Skonštatoval to vo... Čítať ďalej
04 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik